Buzau: 200 de persoane aflate in proximitatea zonei incendiului vor fi evacuate

Buzau: 200 de persoane aflate in proximitatea zonei incendiului vor fi evacuate

ISU Buzau a decis, din motive de siguranta, evacuarea a 200 de persoane aflate in proximitatea zonei de manifestare a incendiului care a izbucnit marti dupa-amiaza la o hala a unei societati comerciale pe strada Transilvaniei din municipiul resedinta, in care erau depozitati mai multi recipienti cu combustibil. Buzoienii au fost informati prin sistemul RO-Alert ca in zona de nord a orasului a izbucnit un incendiu la un depozit cu deseuri materiale combustibile, cu degajari mari de fum. Cetatenii sunt sfatuiti sa evite sau sa ocoleasca zonele expuse, sa inchida geamurile locuintelor si sa acceseze canalele media si ale DSU si IGSU pentru mai multe informatii si actualizari despre situatia produsa. Autoritatile au blocat accesul in zona din cauza fumului inecacios care risca sa se intinda in tot orasul. Zona din jurul societatii comerciale a fost izolata de pompieri, acestia evacuand mai multe butelii cu oxiacetilena, depozitate in perimetrul incendiului. Totodata, au fost oprite gazele si energia electrica in zona strazii Transilvaniei, fiind evacuate autovehiculele parcate in apropiere. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, slt. Vasile Prahoveanu, la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje cu autospeciale de stingere cu apa si spuma. ISU Buzau a informat ca masinile de stingere au fost suplimentate cu trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova, cate una de la ISU Ialomita si ISU Vrancea, precum si cate doua de la ISU Braila si ISU Bucuresti-Ilfov, in total la fata locului actionand 20 de autospeciale. Incendiul se manifesta pe o suprafata de circa 3.000 metri patrati, iar masurile de suplimentare a fortelor au fost necesare avand in vedere cantitatea mare de material combustibil si intensitatea arderii. Din informatiile existente, nu ar fi persoane care sa fi fost surprinse de catre intinderea focului. AGERPRES / (AS - autor: Dorin Ivan, editor: Marius Fratila, editor online: Irina Giurgiu)

Comments