Cacio e Pepe. Reteta de paste simpla din bucataria italiana

Cacio e Pepe. Reteta de paste simpla din bucataria italiana

Cacio e Pepe. Reteta de paste simpla din bucataria italiana

Este una dintre cele mai vechi si simple retete din bucataria italiana. Originile sale sunt modeste, legate de viata pastorala din regiunile rurale ale Italiei. Pastorii obisnuiau sa ia cu ei ingrediente care se pastrau bine pe parcursul calatoriilor lungi: paste uscate, branza maturata (Pecorino Romano) si piper negru. Aceasta combinatie de ingrediente simple si neperisabile a dat nastere unui fel de mancare care a devenit emblematic pentru bucataria romana.

Bougatsa. Reteta de placinta greceasca cu crema de gris si vanilieCacio e Pepe

Reteta a fost transmisa de-a lungul generatiilor si a ramas neschimbata in esenta, fiind apreciata pentru gustul sau bogat si pentru simplitatea sa. De-a lungul timpului, reteta a castigat popularitate nu doar in Italia, ci si pe plan international, fiind considerata o delicatesa apreciata in restaurantele din intreaga lume.

Tot din categoria retetelor italiene simple si rapide iti mai recomandam sa incerci si reteta de spaghete aglio e olio. Iar mai jos poti urmari reteta detaliata pas cu pas pentru a prepara si tu spaghete cu branza si piper.

Souvlaki de pui. Reteta simpla si delicioasa din bucataria greceascaCacio e Pepe - Ingrediente400 g spaghete200 g Pecorino Romano razuit finpiper negru proaspat macinat, dupa gustSare, dupa gust.Singurul ingredient care poate face ouale prajite de 10 ori mai bune. Doar el le poate imbogati aromaReteta de spaghete cu branza si piper- Mod de preparare

Aduna de la inceput toate ingredientele pe masa de lucru, dar si vasele de preparare si servire. Este o reteta care se prepara intr-un timp foarte scurt, iar preparatul se serveste imediat, usor fierbinte.

Tot ce ai de facut pentru prepararea acestei retete este sa fierbi pastele in apa sarata. Fierbe pastele respectand indicatiile de pe ambalaj, pana cand devin al dente.

In timp ce pastele fierb, asaza o tigaie mai mare pe flacara aragazului aprinsa la intensitate mica spre medie. Rasneste piper negru in ea si distribuie-l uniform pe toata baza. Incalzeste piperul usor, la foc mic, pana cand acesta incepe sa elibereze aroma. Amesteca-l prin aruncare sau prin agitarea tigaii.

Dupa ce pastele au fiert, scurge-le intr-o sita. Pastreaza o cana din apa in care au fiert, iar restul pune-o deoparte.

Citeste continuarea aici

Paste Fettuccine Alfredo. O reteta italiana, simpla si savuroasa! Cum gatesti preparatul bogat si cremos

Comments