Cafeaua poate interactiona cu unele medicamente! Ce pastile NU trebuie sa iei daca esti un consumato...

Cofeina din cafea modifica pH-ul stomacului, influentand absorbtia, metabolizarea si eliminarea medicamentelor din organism, ceea ce duce la niveluri mai ridicate sau mai scazute ale substantelor din medicamente in sange. Consumul de cafea poate provoca insomnie, cresterea tensiunii arteriale, anxietate si o eliminare crescuta de lichide din organism, asa ca daca iei medicamente cu aceleasi efecte secundare, cafeaua poate agrava aceste simptome.

Motive pentru care nu ar trebui sa bei cafea imediat ce te-ai trezit

Tratamente pentru glanda tiroida

Hipotiroidismul este o afectiune in care glanda tiroida, un organ in forma de fluture, situata in partea frontala a gatului, nu produce deloc sau suficient hormon tiroidian. Pacientilor diagnosticati cu aceasta afectiune li se poate recomanda administrarea medicamentelor care contin levotiroxina, un hormon tiroidian de sinteza. Studiile arata ca asocierea cafelei cu aceasta substanta reduce cantitatea medicamentului pe care organismul o absoarbe, adica tratamentul devine mai putin eficient. Unele cercetari au aratat ca aceasta bautura poate reduce absorbtia medicamentelor tiroidiene cu mai mult de jumatate. In cazul in care ai o afectiune tiroidiana, este recomandat sa consulti medicul in privinta obiceiurilor alimentare pe care le ai, inclusiv asupra consumului de cafea.

Ce se intampla in corpul tau dupa ce te lasi de cafea - Efectele care apar la doar cateva oreAntihistaminice si descongestionante

Cand urmezi un tratament medicamentos contra alergiilor sau racelilor, este bine sa cunosti efectele pe care interactiunea acestuia cu cafeaua le poate avea. Aceste medicamente contin stimulenti ai sistemului nervos central, asa cum este pseudoefedrina sau fexofenadina. Cafeaua este deja un stimulent, asa ca asocierea acestuia cu astfel de medicamente poate cauza efecte secundare, precum neliniste si incapacitatea de a adormi.

Medicamente pentru diabet

Cofeina ar putea avea efecte nedorite pentru unii diabetici, in special daca este consumata in exces. Cafeaua influenteaza sensibilitatea la insulina in organism, iar dupa consumul sau, se poate observa o crestere al nivelului de glucoza in sange. De asemenea, cafeaua ar putea agrava efectele secundare gastrointestinale ale celor care urmeaza un tratament medicamentos cu metformina. Discuta cu medicul tau despre cantitatea de cafea permisa pe parcursul zilei!

Antidepresivele

O alta categorie de medicamente care poate fi influentata de consumul de cafea este reprezentata de antidepresivele, care se utilizeaza in tratamentul tulburarilor depresive, tulburarilor obsesiv-compulsive, atacurilor de panica si fobiei sociale. Cafeaua poate reduce absorbtia medicamentelor si substantelor ca amitriptilina, fluvoxamina, escitalopram si amipramina. Mai mult, studiile arata ca fluvoxamina poate creste efectele secundare ale cafelei, adica insomnie si palpitatii, prin urmare, evita sa iei antidepresive in combinatie cu aceasta bautura!

Sursa text: Click!Sanatate

Comments