CAFENEAUA PUBLICA -Tinerii baimareni consultati cu privire la participarea lor in viata comunitatii

CAFENEAUA PUBLICA -Tinerii baimareni consultati cu privire la participarea lor in viata comunitatii

CAFENEAUA PUBLICĂ. Zeci de tineri din Baia Mare, dar nu numai îşi dau întîlnire pe Câmpul Tineretului ca să discute despre implicarea lor în viaţă comunităţii. Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş şi va fi realizat în partenerit cu voluntarii lucrători de tineret şi Asocitiile YMCA şi DEIS.

Potrivit organizatorilor manifestarea intitulată ‘’Cafeneaua Publică – Tu eşti parte din comunitate ‘’ face parte dintr-o ’’seria de evenimente de consultări din sfera dialogului structurat pe care Ministerul Tineretului le desfăşoară până în toamna şi care doresc să identifice nevoile reale ale tinerilor, respectiv să-i formeze pentru a fi implicaţi în activităţi de tineret şi voluntariat’’

Practic aceasta se va desfăşura sub formă unei întîlniri la iarbă verde la care tinerii vor putea să îşi spună părerea despre cum se pot implica în comunitate , să povestească despre ce nevoi au ei dar şi cei din jurul lor vizavi de participarea la viaţă comuntatii sub toate aspectele ei .

Potrivit organizatorilor ‘’tinerii sunt aşteptaţi să îşi exprime liber opinia despre participarea lor la viaţă comunităţii, mai ales că răspunsurile vor ajunge la instituţiile superioare de specialitate prin intermdiul proiectului TineREŢEA realizat cu şi pentru tineri’’

Evenimente similare se vor desfăşura la nivelul întregii ţări, astfel că se preconizează 170 de astfel de întîlniri la care sunt aşteptaţi aproximativ 3000 tineri.

Activităţile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Comments