CALATORIE IN VALIZA - Un refugiat a incercat sa treaca granita intr-un geamantan

CALATORIE IN VALIZA - Un refugiat a incercat sa treaca granita intr-un geamantan

CĂLĂTORIE ÎN VALIZĂ  Un refugiat din Eritreea a găsit o metodă inedită de a trece graniță din Italia în Elveția. Acesta s-a ascuns într-o valiză, care a fost pusă în tren de un prieten de-ai săi. Încercarea sa de a ajunge în Țara Cantoanelor a eșuat, însă, că acesta a fost găsit de polițiști.

O înregistrare postată online suprinde momentul în care bărbatul, un refugiat în vârstă de 21 de ani din Eritreea, înceacă din răsputeri să deschidă fermoarul unei valize în care se afla. Într-un final, acesta este ajutat de un gardian Elveția, care desface valiza.


Imaginile au fost filmate în Elveția, unde refugiatul a ajuns cu trenul din Italia, acesta aflându-se într-o valiză. Tactica sa de a se ascunde i-a uimit pe polițiștii elvețieni, care au afirmat că nu au mai văzut așa ceva. Bărbatul a fost reținut și trimis înapoi în Italia, după ce a refuzat să ceară azil, transmite The Guardian.

Italia și Grecia sunt principalele porți de intrare în Europa pentru sute de mii de refugiați, care au ajuns pe bătrânul continent în ultimul an. În Italia ajung refugiați din țări africane, în timp ce migranții din Siria, Afganistan și Irak  aleg ruta elenă.

Sursă info.

Comments