Calitatile vindecatoare ale mirului. Putini stiu ce afectiuni se trateaza cu acest leac

Calitatile vindecatoare ale mirului. Putini stiu ce afectiuni se trateaza cu acest leac

Calitatile vindecatoare ale mirului. Putini stiu ce afectiuni se trateaza cu acest leac

Beneficiile aduse sanatatii sunt bazate in mare parte traditie, dar exista si beneficii pentru sanatate sustinute de cercetare.

Analgezic si antiinflamator

Mirul poate ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii, astfel incat poate fi utilizat complementar pentru a oferi alinare in diverse afectiuni inflamatorii si dureroase, cum ar fi artrita.

Proprietatile antiinflamatoare ale mirului se datoreaza prezentei anumitor compusi, cum ar fi acizii triterpenici si polifenolii, despre care se stie ca reduc inflamatia. Acesti compusi actioneaza prin reducerea eliberarii de substante chimice proinflamatoare in corp.

Antiseptic si antimicrobian

Mirul poate ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor bacteriene si fungice. De asemenea, poate fi folosit pentru a trata afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea si eczema. Proprietatile antiseptice ale mirului se datoreaza prezentei acidului benzoic si acidului cinamic, care au proprietati antimicrobiene si antifungice. De asemenea, mirul poate ajuta la reducerea inflamatiei cauzate de infectii.

Proprietati antioxidante

Mirul contine compusi antioxidanti care pot ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor provocate de radicalii liberi, prevenind astfel imbatranirea prematura si bolile cronice. Un astfel de antioxidant sunt compusii numiti sesquiterpene, care au fost identificati ca avand proprietati antioxidante puternice si pot ajuta la protejarea celulelor si la reducerea inflamatiei, ambele fiind esentiale pentru un sistem imunitar sanatos.

Masti de fata pentru zilele caniculare. 7 ingrediente care vor asigura hidratarea si vor repara efectele cupolei de foc

Cum se administreaza

Pentru beneficiile terapeutice, se foloseste mai ale uleiul esential de mir/smirna. Acesta trebuie insa diluat intr-un ulei purtator (precum cel de jojoba, de seminte de struguri, de migdale, de cocos). Raportul este de 3-6 picatiuri de ulei de mir la 1 lingurita de ulei purtator. Nu se foloseste nediluat, pentru ca poate cauza iritatii. Uleiul esential de smirna nu se inghite.

Infectii fungice: se aplica ulei de mir diluat intr-un ulei vegetal pe piele, pentru a preveni sau ameliora infectii precum pecinginea si piciorul de atlet.

Afte, inflamatii gingivale: se pun 10 picaturi de ulei de smirna intr-un pahar cu apa si se face gargara de doua ori pe zi, pana se observa ameliorari.

Edeme, dureri: se dilueaza ulei de mir intr-un ulei vegetal si se pune sub forma de compresa rece pe zona umflata sau dureroasa.

Descongestionant: uleiul esential de smirna se pune intr-un difuzor (3-4 picaturi) sau se pune in apa clocotita (10 picaturi) si se inhaleaza pentru a desfunda nasul.

O profesoara de matematica i-a platit din banii personali pe elevii care au luat note mari la BAC. Ce suma a pus la bataie pentru notele de 10

Comments