Caracatita de la OMV. Alexandru Maximescu, romanul care face jocurile austriecilor! Dezvaluiri bomba...

"Dl Alexandru Maximescu e director la OMV din 2012. In 2015, desi era director, a depus declaratie de avere ca ofiter al MAI.

Cum e posibil asa ceva? Am proba clara ca la acea vreme era director la OMV. Cum e posibil asa ceva? As fi vrut sa ii pun intrebarile direct, dar m-a trimis la Biroul de presa.

As fi vrut sa il intreb astazi ce l-a recomandat ca dupa ce a terminat Facultatea de Studii Politice Babes Bolyai din Cluj sa vina consilier la MAI, condus la acea vreme de Vasile Blaga, si apoi sa ocupe o pozitie importanta, la doar 27 de ani, de consilier la Reprezentanta Permanenta a Romaniei in cadrul UE, de la Bruxelles, unde a reprezentat tara noastra in negocierile privind aderarea la Schengen.

Sotia sa, care a urmat si ea studii in afara tarii, a ajuns la cabinetul europarlamentaruului Marian Jean Marinescu apoi, cand a revenit la Bucuresti, a ajuns secretar la Ambasada Austriei in Romania. Ulterior, ea a ajuns la scoala privata Deutsche Schule din Bucuresti, care a primit teren gratuit de la OMV. Vorbim de o suprafata de peste 2 hectare. Cum e posibil asa ceva? Sunt atatea semne de intrebare, atatea intrebari la care trebuie raspunsuri", a afirmat Anca Alexandrescu, in debutul editiei de joi seara a emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea PLUS.

"Acesta om e astazi vicepresedintele OMV. Cine ne-a blocat aderarea la Schengen"?, a intrebat, retoric, jurnalista.

Pe de alta parte, Anca Alexandrescu a afirmat ca reprezentantii OMV au mintit in legatura cu plata taxei de solidaritate de 1 miliard de euro catre statul roman.

"Au si mintit azi (in conferinta de presa - n.r.). Spun ca nu se incadreaza la taxa de solidaritate si ca nu vor platit. Dar au introdus o nuanta extrem de interesanta. Au spus ca daca ANAF-ul va sustine ca trebuie sa faca altfel, o vom face (sa plateasca taxa - n.r.), o vor face.

Aici este nuanta despre care va vorbeam. Aici este chichita. Eu va reamintesc ca redeventele se stabilesc in functie de pretul de referinata de la Bursa. Pretuld e referinta pe care ei il declara la productia pe care o au - 20 miliarede lei. La aceasta estimare de cost se platesc redeventele.

Ei vin insa si spun, declara la ANAF in contabilitate doar 7 miliarde de lei ca fiind cost de productie. Pe acest motiv, calculul facut de ANAF a fost respins la Ministerul Finantelor si i-au trimis sa calculeze din nou baza corecta de impozitare. De aici intervine nuanta de astazi (joi - n.r.)a celor de la OMV", a aratat jurnalista.

Reamintim ca, potrivit bilantului facut public, joi, de reprezentantii companiei, OMV Petrom a obtinut un profit net de 10,3 miliarde lei anul trecut, in crestere cu 260% fata de 2021, cand obtinuse doar 2,86 miliarde de lei.

Comments