Care este cel mai iute ardei din lume si cum se masoara iuteala sa

Care este cel mai iute ardei din lume si cum se masoara iuteala sa

Care este cel mai iute ardei din lume si cum se masoara iuteala sa

In acest articol, vom explora unele dintre cele mai iuti ardei din lume.

1. Carolina ReaperCarolina Reaper a fost recunoscut ca fiind cel mai iute ardei din lume de Guinness World Records in 2013. Dezvoltat de Ed Currie din South Carolina, acest ardei atinge un nivel impresionant de peste 1.5 milioane de unitati Scoville, cu inregistrari care uneori depasesc 2.2 milioane. Are o forma distinctiva, cu o coada in forma de ,,scorpion".

2. Trinidad Scorpion Butch TInainte ca Carolina Reaper sa preia titlul, Trinidad Scorpion Butch T era cunoscut ca fiind cel mai iute ardei din lume. Crescut in Australia de catre The Chilli Factory, acest ardei poate atinge peste 1.4 milioane de unitati Scoville. Este bine cunoscut pentru durata lunga a arsurii pe care o provoaca.

Ce se intampla in corpul tau daca mananci ardeiul iute cu tot cu seminte

3. 7 Pot Douglah7 Pot Douglah, cunoscut si sub numele de ,,7 pod douglah" sau ,,chocolate 7 pod", este unul dintre cei mai intens colorati ardei iuti, avand o culoare maro inchisa aproape ciocolata. Originar din Trinidad, acest ardei poate atinge pana la 1.8 milioane de unitati Scoville, fiind nu doar extrem de iute, dar si cu un gust profund si complex.

4. Ghost Pepper (Bhut Jolokia)Ghost Pepper, sau Bhut Jolokia, a fost certificat ca cel mai iute ardei din lume in 2007. Originar din India, acest ardei poate atinge peste 1 milion de unitati Scoville. Este folosit in sosuri picante si este bine cunoscut in bucataria indiana.

5. Naga ViperNaga Viper este un hibrid creat in Marea Britanie, rezultand dintr-o incrucisare intre trei dintre cei mai iuti ardei din lume: Bhut Jolokia, Naga Morich si Trinidad Scorpion. Atinge pana la 1.3 milioane de unitati Scoville si este renumit pentru iutimea sa extrema.

Acesti ardei sunt utilizati nu doar pentru a intensifica gustul mancarurilor, ci si in scopuri medicinale, cum ar fi tratamentul pentru artrita si alte conditii inflamatorii, datorita proprietatilor lor analgezice. Totusi, este important de mentionat ca manipularea acestor ardei extrem de iuti necesita precautii serioase, inclusiv utilizarea manusilor, pentru a evita iritarea pielii sau a ochilor. Consumul lor trebuie facut cu moderatie, avand in vedere riscul de reactii adverse severe pentru cei neobisnuiti cu iutimea extrema.

Comments