Care este cel mai sanatos ulei pentru gatit. Acesta este benefic pentru inima si nu numai

Care este cel mai sanatos ulei pentru gatit. Acesta este benefic pentru inima si nu numai

Indiferent cum folosesti uleiul de masline, fie incins in tigaie, fie in salate sau adaugat in maioneza, el este un bun elixir pentru sanatatea noastra. Nutritionistii sustin ca acest tip de ulei este benefic pentru inima si capabil sa topeasca grasimile aflate in zona abdomenului. Mai mult decat atat, uleiul de masline nu expira.

De asemenea, uleiul de palmier se afla in topul grasimilor care trec testul focului si poate suporta temperaturi-record de peste 200 de grade, limita unei prajiri corecte.

"Are un punct de fumigatie de 230 de grade, deci se descompune mai greu in substante cancerigene decat o fac alte uleiuri. Este excelent in prajirea cartofilor, spre exemplu, pentru ca nu ii imbiba, umflandu-i cu calorii", declara nutritionistul Ionut Stefan.

Potrivit doctorulzilei.ro, tot pentru prajit este recomandat si uleiul de cocos.

Comments