Care sunt cel mai bine platite locuri de munca ciudate. De la urmaritor de lilieci si pana la mirosi...

Un utilizator Reddit a intrebat care sunt joburile relativ necunoscute, dar profitabile, iar postarea a devenit virala. Mii de utilizatori au raspuns referindu-se la locuri de munca pe care le au sau despre care stiu, si multi au impartasit detalii despre acestea, relatand cum au ajuns sa le aiba.

Business Insider a selectat cele mai populare raspunsuri votate de utilizatorii Reddit.

Tehnician dentar

Un utilizator Reddit a mentionat ca el creeaza dinti pe computer folosind software CAD/CAM pentru laboratoarele dentare.

"Lucrez de la distanta si imi merge destul de bine."

Un designer de dinti, adesea denumit tehnician CAD/CAM dentar, este un profesionist priceput care foloseste software specializat pentru a proiecta restaurari dentare precum coroane si punti dentare.

Un alt utilizator Reddit a intervenit si a comentat: "Sotul meu este dentist, iar tipul de la laboratorul lui pentru coroane de 'lux' face bani buni... este foarte scump sa-l folosesti, dar coroanele lui sunt fenomenale."

Sculptor de gheata

Un alt utilizator Reddit a comentat: "Odata am cunoscut un sculptor profesionist de gheata care castiga foarte bine la evenimente corporate si nunti. Este o abilitate de nisa, dar plata este impresionanta."

Sculpturile de gheata sunt populare la evenimente precum nunti si intalniri corporate. Un alt utilizator a mentionat ca sotul unei colege este sculptor de gheata si bucatar. "Au o afacere de catering. Asa ca fac bani pentru ca el se ocupa de catering si de asemenea face sculpturi de gheata pentru multe evenimente."

Mirositor de arome pentru lumanari

Utilizatorul Loreo1964 a impartasit ca cumnata sa este "nasul" pentru Yankee Candle. "Cand un vas cu ceara parfumata este gata, ea o miroase."

Alti utilizatori au intervenit si au comentat ca ei cunosc degustatori oficiali pentru Heineken sau ca gusta diferite tipuri de alimente si bauturi non-alcoolice. "Am primit instruire senzoriala pentru bere in programul meu de licenta," a scris cineva.

Creator de arome artificiale

Un utilizator Reddit a scris: "Tatal meu era un maestru al aromelor. El crea arome artificiale pentru bomboane, bauturi si multe alte lucruri. A castigat FOARTE multi bani in cariera lui."

Un alt utilizator, die_lahn, a comentat ca este un chimist analitic care recreeaza arome si ca acest job este intr-adevar profitabil, dar extrem de complex: "Aflarea modului in care poti face ca o aroma naturala, cum ar fi citricele, sa aiba mereu acelasi gust atunci cand trebuie sa obtii extracte si uleiuri din locuri diferite din lume, in diferite perioade ale anului, in timp ce stocul poate avea diferite varste din cauza problemelor de aprovizionare poate fi mult mai complex decat s-ar putea crede."

Urmaritor de lilieci

Un urmaritor urban de lilieci este responsabil pentru monitorizarea si studierea populatiilor de lilieci intr-un mediu urban, ceea ce implica o combinatie de cercetare stiintifica si lucrari de teren.

"Jobul meu este o combinatie de stiinta si solitudine. Echipat cu detectoare care transforma ecolocatia liliecilor in ceva auditiv, cartografiez zborul lor, studiez comportamentul lor si contribui la cercetarea vitala pentru conservarea ecosistemului urban," a scris un utilizator Reddit.

"Plata este destul de buna, surprinzator. Este un domeniu de nisa, iar expertiza in ecologia vietii salbatice urbane poate fi greu de obtinut."

Polenizatori manuali

Un polenizator manual polenizeaza plantele manual si joaca un rol important in industria agricola.

Utilizatorul Reddit solarblack a scris: "Matusa mea si fiica ei lucreaza sezonier ca polenizatori si recoltori manuali. Anumite plante, cum ar fi sofranul si orhideele de vanilie, au ferestre foarte scurte de timp pentru polenizare sau recoltare, variind de la cateva ore pana la jumatate de zi. Asa ca cultivatorii au nevoie de persoane care pot lucra rapid si delicat pentru a poleniza manual sau a recolta aceste plante."

Recoltor de conuri de pin

Un utilizator Reddit a impartasit ca a lucrat odata ca recoltor de conuri de pin: "Un elicopter taia varfurile copacilor si le aducea la noi pentru a recolta conurile de pin, care apoi mergeau catre cei care planteaza copaci pentru a incolti si planta."

Acesta a precizat ca erau platiti cu 35 de dolari pentru a umple o galeata, iar cei experimentati umpleau doua galeti si jumatate de intr-o ora.

"Dar seva care iti pata hainele, pielea si parul este foarte enervanta si este descurajant pentru majoritatea oamenilor."

SURSA

Comments