Carnea care ne imbolnaveste. Avertismentul Prof. Vlad Ciurea

Carnea care ne imbolnaveste. Avertismentul Prof. Vlad Ciurea

Carnea care ne imbolnaveste. Avertismentul Prof. Vlad Ciurea

Ce este sanatos sa mancam pentru creier

,,Galbenusul de ou este formidabil, am colegi care mananca pe stomacul gol galbenus de ou crud, foarte bun pentru sistemul nervos mai sunt pestele si carnea cat mai slaba, carnea de curcan, carnea de capra.", a marturisit specialistul Vlad Ciurea.

Prof. Vlad Ciurea nu le recomanda romanilor sa consume mici sau carne de porc in cantitati mari.

,,Acele mancaruri superbe, mititei si asa mai departe...numai la marile sarbatori. Carnea de porc nu ne face bine pentru creier...dar toate lucrurile cu masura. Marele dusman sunt dulciurile.", a completat Prof. Vlad Ciurea.

Cat rau ne fac micii si carnea de porc

Micii si carnea de porc sunt doua elemente esentiale ale bucatariei romanesti, fiind prezente adesea in diferite evenimente sociale si sarbatori. Cu toate acestea, exista preocupari privind efectele lor asupra sanatatii si nutritiei.

Micii, cunoscuti si sub denumirea de mititei, sunt un preparat traditional romanesc, obtinut prin amestecarea carnii de porc cu condimente, cum ar fi usturoiul, cimbru, piper si boia de ardei. Acestia sunt apoi macinati si mulati in forma de carnati, urmand sa fie gatiti la gratar sau fripti. Desi sunt apreciati pentru gustul lor bogat si aromat, micii pot fi, totusi, considerati alimente bogate in calorii si grasimi, mai ales daca sunt consumati in exces.

In ceea ce priveste valoarea nutritiva, micii sunt o sursa de proteine de inalta calitate, necesare pentru mentinerea si refacerea tesuturilor din corp. Totusi, continutul lor ridicat de grasimi saturate si colesterol poate fi considerat o problema pentru sanatatea cardiovasculara, in special in cazul consumului excesiv sau frecvent. Pentru a reduce aportul de grasimi si colesterol, se poate opta pentru utilizarea carnii mai slabe, cum ar fi cea de curcan sau de pui, in loc de carne de porc.

Carnea de porc si sanatatea

Carnea de porc este o sursa bogata de proteine, vitamine si minerale, inclusiv vitamina B12, zinc si fier. Totusi, exista ingrijorari legate de continutul sau de grasimi saturate si colesterol, care pot contribui la cresterea riscului de boli cardiovasculare, obezitate si alte afectiuni metabolice.

Este important sa se ia in considerare modul de preparare a carnii de porc pentru a reduce aportul de grasimi nesanatoase. Optand pentru metode de gatire mai sanatoase, cum ar fi fierberea, coacerea sau gratarul, in loc de prajire sau prepararea la gratar in exces, se poate reduce continutul de grasimi si colesterol din preparatele pe baza de carne de porc.

De asemenea, este recomandabil sa se aleaga bucati de carne de porc mai slabe, cum ar fi sunca de porc fara grasime sau cotlete de porc taiate fara grasime, si sa se evite consumul de produse din carne de porc procesate, precum baconul sau carnatii, care pot contine aditivi si conservanti nocivi.

Comments