Castraveti de vara in saramura, pregatiti dupa reteta bunicii. Nu se compara cu nimic din ce ai mai...

Reteta bunicii pentru castraveti de vara in saramura

Cu o combinatie perfecta de sare, apa si mirodenii, castravetii trec printr-un proces de fermentatie naturala, care le confera o savoare acrisoara si o textura crocanta, facandu-i ideali ca acompaniament pentru diverse feluri de mancare sau ca gustare delicioasa. Fie ca sunt serviti alaturi de fripturi, adaugati in sandvisuri sau savurati ca atare, castravetii murati in saramura aduc un plus de gust si autenticitate oricarei mese.

De ce NU trebuie sa mai mananci rosii cu castraveti. Combinatia preferata de romani vara, cosmarul medicilor!

,,Castraveti proaspeti din gradina in saramura, o delicatesa pe care nimeni nu vrea sa o rateze la primii castraveti crescuti in propria gradina. Se prepara simplu si nu aveti nevoie decat de castraveti proaspeti, spalati si curatati de ace si floricica din varf. Un fir de marar cu floare pentru un miros special si apa de sare daca aveti posibilitatea, daca nu, o lingura de sare grunjoasa pe 1 litru de apa. Punem castravetii in borcan, adaugam firul de marar cu tot cu floare si o lingura de apa de sare. Dupa gust ar trebuii sa fie putin mai sarat ca atunci cand adaugam sare la mancare. Daca nu aveti apa de sare, o lingura de sare grunjoasa, dizolvata intr-un litru de apa si punem peste castraveti. Lasati 5 zile sau pana cand castravetii capata o culoare spre maro, nu verde.", potrivit celor de la agromedic.

Bautura banala care este un adevarat panaceu universal. Sigur si tu o consumi, dar nu stiai cate beneficii are pentru sanatate

Castravetii murati sunt un aliment fermentat natural, ceea ce inseamna ca contin bacterii benefice care pot sprijini sanatatea intestinelor. Probioticele ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos al florei intestinale, ceea ce poate imbunatati digestia si sistemul imunitar.

Castravetii sunt o sursa buna de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina K, care este importanta pentru coagularea sangelui si sanatatea oaselor, si vitamina A, care este esentiala pentru sanatatea ochilor si a pielii. De asemenea, contin potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la functionarea musculara.

Sursa text & foto: Click.ro

Comments