Castraveti murati de vara: reteta mostenita de la bunica

Castraveti murati de vara: reteta mostenita de la bunica

Castraveti murati de vara: reteta mostenita de la bunica

Castraveti murati de vara. Ingrediente si mod de preparare:

- castraveti de vara- flori de marar - crengute de visin- usturoi (2 catei mari la un borcan de 800 gr) - sare

Se culeg castavetii din gradina sau se cumpara, important este sa fie cat mai proaspeti, se spala si se taie in functie de borcan. In cazul in care puneti in borcane mai mari sau alte recipiente, iar castravetii pot intra intregi, ii crestam doar la capete.

De ce NU trebuie sa mai mananci rosii cu castraveti. Combinatia preferata de romani vara, cosmarul medicilor!

Usturoiul se curata si se taie in doua.

Punem pe fundul borcanului o crenguta de visin facuta rotocol, apoi punem castravetii si usturoiul si floarea de marar. Deasupra se mai pun doua crengute de visin in cruce, pentru a tine castravetii in saramura.

Saramura se prepara punand 1 lingura de sare la 1 litru de apa rece.

Borcanele se umplu cu saramura, insa mai pastram o cantitate din saramura deoarece, dupa cateva ore, apa intra in castraveti si nivelul ei scade in borcane. Din aceasta cauza, ea trebuie completata.

Borcanele cu castraveti se acopera cu un tifon sau un prosop si se lasa la fermentat la caldura, cateva zile.

Comments