Castraveti murati la soare. Reteta simpla si rapida

Castraveti murati la soare. Reteta simpla si rapida

Castraveti murati la soare. Reteta simpla si rapida

Castravetii murati pot fi serviti langa fripturi sau feluri principale, oferind nu doar gust, ci si numeroase beneficii pentru sanatate.

Care sunt beneficiile castravetilor murati la soare

Sunt bogati in probiotice naturale. Procesul de fermentare produce bacterii benefice denumite probiotice. Acestea ajuta la mentinerea sanatatii florei intestinale si la imbunatatirea digestiei.

Au proprietatea de a imbunatati digestia. Fibrele din castraveti si bacteriile probiotice ajuta la prevenirea constipatiei si la mentinerea unui tranzit intestinal sanatos.

Consumul castravetilor murati la soare ofera o imunitate crescuta. Probioticele din muraturi pot contribui la intarirea sistemului imunitar, ajutand la prevenirea infectiilor.

Sunt bogati in nutrienti si saraci in calorii. Castravetii sunt o sursa buna de vitamine si minerale, inclusiv vitamina K, vitamina C si potasiu.

Ajuta la hidratarea organismului. Castravetii au un continut ridicat de apa, contribuind la mentinerea hidratarii organismului, pe tot parcursul zilei.

Cate grame de zahar are un mar. Ce beneficii si cate calorii are acest fruct popularCastraveti murati la soare

Descopera care sunt alimentele bogate in probiotice, care sustin sanatatea intestinala. In continuare iti oferim reteta castravetilor acriti la soare, cu lista completa de ingrediente si mod de preparare pas cu pas.

Castraveti murati la soare - Ingrediente2 kg de castraveti proaspeti, de dimensiuni mici sau medii1 litru de apa2 linguri de sare grunjoasa (de muraturi)1 lingurita de boabe de piper1 lingurita de seminte de mustar1 legatura de marar uscat (cu tot cu tije si inflorescente)3-4 catei de usturoi, taiati felii1 radacina mica de hrean, taiata in fasii (optional)1 felie de paine (optional, pentru fermentare rapida).Reteta castravetilor murati la soare - Mod de preparare

Incepe cu pregatirea castravetilor. Spala bine castravetii si taie-le capetele. Daca sunt foarte mari, poti sa-i tai in jumatate pe lungime.

Intr-un borcan mare (sau mai multe borcane mai mici), asaza un strat de marar si cateva fasii de hrean, daca folosesti. Adauga cativa catei de usturoi si boabele de piper si semintele de mustar. Apoi asaza castravetii vertical in borcan, cat mai strans posibil, dar fara a-i strivi. Adauga restul de marar, usturoi si hrean deasupra castravetilor.

Citeste continuarea aici

De cate ori trebuie sa faci dus pe saptamana. Ce spun specialistii

Comments