Cat castiga lunar un presedinte de bloc? ,,Lasati salariul ca nu asta e 'miza'"!

Cat castiga lunar un presedinte de bloc? ,,Lasati salariul ca nu asta e 'miza'"!

Cat castiga lunar un presedinte de bloc? ,,Lasati salariul ca nu asta e 'miza'"!

Una dintre situatiile cu care se confrunta asociatiile de proprietari este desemnarea unor persoane care sa fie administrator, respectiv presedinte si sa rezolve problemele care apar in bloc.

De obicei cei care accepta sa se ocupe cu asta sunt fie persoane care au mai multe blocuri in grija, fie cineva care locuieste in imobil si nu are alte activitati.

O preocupare comuna este cea legata de sumele care pot fi castigate din astfel de activitati. Acestea variaza de la sume modice la unele decente, in unele situatii.

"Cam cat ar fi salariul pentru un presedinte de asociatie?"

Situatia castigurilor lunare pentru astfel de activitati este de interes si in mediul online.

"Doresc sa fac un sondaj si as vrea sa intreb in grup cam cat ar fi salariul pentru un presedinte de asociatie ce administreaza un bloc cu 100 de apartamente? Multumesc!", a scris cineva pe grupul Asociatii de proprietari in Romania.

"La 132 de apartamente am 1.500 net"

Postarea a strans sute de raspunsuri.

"Buna seara, eu la 132 de apartamente am 1500 net".

"Si ce faceti de banii astia?", a vrut sa afle cineva.

"Casiera 4h pe zi castiga, restul spre nimica, trai pe vatrai."

"De ce nu va bagati daca nu se face nimic?"

"Doar comisioane luam astia de suntem presedinti. De ce nu va bagati si dumneavoastra sa preluati functia de presedinte? Dar presupun ca raspunsul este ca nu doriti pentru ca sunteti foarte ocupat si nu ati avea timp. Ca daca ati avea timp sigur ati prelua functia fara sa primit bani."

"Cu toate ca sunt presedinte de asociatie (200 de lei/82ap) si eu dezagreez aceasta forma de organizare, mai precis vestita lege pe care unii o considera a doua biblie. Este stufoasa, greu de aplicat, trebuie simplificata si mai multa autonomie, doar AP sunt private. Trebuie sa existe o forma de organizare, noi avem facturi individuale in afara de salubritate (nu vor facturare individuala) si curent casa scarii. Noi avem o conventie cu compania de apa (nu toate, in oras, sunt AP care incaseaza banii pt companie), avem o persoana, da citirea pentru toti, ei emit facturi individuale.

La curent ar fi simplu, ce ne facem cu salubritatea, nu vor individual. Alta chichita, privind personalitatea juridica este cazul rau platnicilor, cineva trebuie sa-i notifice, chiar sa-i dea in judecata (am pe rol, doua cazuri). Cazul ideal ar fi sa se organizeze toti pentru curatenie si sa nu fie rau platnici, dar greu. Este in oras o AP simplificata pe o scara, desprinsa dintr-o AP mamut, facuta de mine cu un vecin inca din 2001, (nu mai locuiesc acolo) costuri aproape zero. Exista varianta ca AP sa incredinteze totul unei firme care face ce trebuie, nu ce hotarasc trei babe in fata blocului. Am intalnit acest caz in multe locuri, chiar si unde a locuit fi-miu, undeva in Brasov, curatenie impecabila, pe exterior super, spatii verzi, pomi. Nu AG (cu balamucul din dotare), nu convocare, nu balacareala, costuri identice."

"Omul sfinteste locul!"

"Presedintele, femeia de serviciu instalatorul plus schimbare apometre, citire caldura dezinsectie, interfon, lift, diverse avertizoare etc, cu toate firmele presedintele semneaza contracte astfel ajungi pe lista la 500, 600, 700, 800 pentru 2 pers si 2 sau 3 camere, restul de cheltuieli nu se mai pun, noroc cu asistatii sociali ca platesc cu ajutoare caldura, lumina, etc restul listei plina de restante".

"Cazuri si cazuri! Lasat traiul centralizat la indemana proprietarilor este foarte greu sa se lumineze o diversitate de probleme ivite instantaneu! Unii proprietari sunt in varsta si mai saracuti, altii sunt indiferenti, altii sunt certareti si deloc gospodari!

Cu firmele este bine dar din pacate solicita sume catastrofale, nu exagerez, in orasul meu fiind asa ceva!"

"Omul sfinteste locul! In urma cu ceva ani am cunoscut o presedinta de asociatie categoria 70 si. Cum arata imobilul? Zugravit, curat, cutii postale noi, impecabil, nicio urma de praf sau jeg. Cum era intretinerea? De bun simt. Cui oferea informatii despre costuri? LA TOATA LUMEA - proprietar, chirias. CAND? - oricand erau liberi oamenii. Deci se poate, dar conteaza omul"

"La cata munca e, e putin"

"Parerea mea, dupa 5 ani de aceasta functie. Nu merita banii acestia, la cata munca e, e putin.

Repet, vorbesc ca merita mai mult pentru presedintele care chiar se implica si face treaba corecta ."

"Sincer chiar se alarmeaza unii degeaba, pai daca femeia de serviciu ia 1000 lei net, un presedinte care are atatea responsabilitati ar trebui sa munceasca pro bono? Eu la o asociatie de 80 de apartamente am 1200 lei net. Atata timp cat sunt la dispozitia lor 24/24, zilnic mi se pare normal".

"La noi la bloc, 90 ap, 700 in mana, dar depinde cunosc cazuri cand iau si 1000, sunt cazuri unde nu iau nimic, cum stabiliti in ad generala".

"Administratorul, presedintele, cenzor, deja 3 angajati, care vor salariu de la cativa amarati de locatari .."

"Eu zero lei la 44 de apartamente. Nu vad de ce trebuie sa iei bani ca presedinte".

"Miza e ce poti sa sustragi din contractele fictive"

"Lasati salariul ca nu asta e "miza"! Asta e de forma pentru fraieri. Miza e ce poti sa sustragi din contractele fictive cu diversi "prieteni", facturi cu pierderi imense de apa platite de locatari, chirii, fonduri inventate de tot felul, etc!"

"64 apartamente- 200 lei net".

"Am preluat acum 5 ani, am facut in bloc ce nu au facut alti presedinti in 40 ani si cu bani putini si calitate. Ordine, liniste si pace.

Ca presedinte ai o mare responsabilitate si efectiv esti cam 24/24 prezent, e greu daca ai si serviciu.

Aceasta munca, daca o faci cum trebuie, merita ca un serviciu full time, chiar daca unii sar in sus la fraza de mai sus, dar acesta e adevarul.

Dupa 5 ani de munca de sclav in care 2 ani pro bono si de 3 ani iau 300 pt 88 ap, ma gandesc sa renunt chiar daca mi ar da 5000 ."

"430 de apartamente 1000 lei net. Sunt multumita".

"In functie de cerere si oferta ca peste tot. Nu este un etalon. Poate fi cineva care sa faca treaba pro bono si sunt cazuri in care se ajunge la 1000-1500 lei, depinde si de specificul si problemele blocului."

272 apartamente si presedintele ia 200 de lei

"La noi avem 7 scari, 272 apartamente si presedintele ia 200 ron, dar pe fiecare scara exista un reprezentant (un fel de sef de scara ce, din cate am inteles, nu mai exista ca functie, dar nu sunt sigur) care ia 600 ron si reprezentantul nostru a lasat si 1 persoana la intretinere si de fapt sunt 3, dar se implica si probabil din cauza asta oamenii sunt ok cu ce se intampla! "

Un salariu de 1850 lei lunar, la 25 ore saptamanal nu este mult"

"Acest subiect pleaca de la anumite manifestari de invidie, necunoastere si un pic de prostie. La stabilirea salariului net al unui presedinte, stau mai multi factori: nr. de apartamente gestionate, vechimea condomeniului, problemele curente ale instalatiilor de apa si curent, hidroizolatiile teraselor, canalizarea din subsoluri si nu in ultim rand mentalitatea proprietarilor in functie de varsta. Un exemplu real: 480 ap., blocuri construite in anii "65-"66, permanent probleme tehnice, cu greu s-a reusit strangerea fondurilor de rulment si reparatii si spre final, incapatanarea persoanelor in varsta ( aprox. 65-70 %) din total apart. Deci cred ca un salariu de 1850 lei / lunar, la 25 ore saptaminal nu este mult".

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Cat castiga lunar un presedinte de asociatie de bloc. "Si ce faceti de banii astia?"

Comments