Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greseala pe care multe gospodine o fac

Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greseala pe care multe gospodine o fac

Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greseala pe care multe gospodine o fac

Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoastem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce si aromat nu poate fi inlocuit cu usurinta de alt produs de patiserie. Daca si tu alegi sa gatesti cozonaci de Paste, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri.

Greseala pe care o fac majoritatea gospodinelor cand fac cozonaci

Ne ducem deseori cu gandul in copilarie, in perioada in care bunica gatea cei mai pufosi si gustosi cozonaci. Mirosul imbietor inobila casa si cu greu ne puteam abtine sa nu rupem din ei pana nu erau raciti suficient.

Drojdie este nelipsita din lista ingredientelor pentru compozitia de cozonac. Ei bine, pe cat de utila este, ne poate strica preparatul daca nu este folosita intr-un mod corespunzator. Mai concret, este important sa stim ca o cantitate prea mare poate strica gustul cozonacului. Expertii in arta culinara ne invata cum sa dozam corect acest ingredient.

Care este cea mai buna faina pentru cozonac? Multa lume nu stie si face o mare greseala care strica aluatul definitiv

Primul pas de pe lista: ingredientele folosite trebuie sa fie de cea mai buna calitate. De asemenea, cat mai naturale. Faina trebuie sa fie tinuta la temperatura camerei, iar pentru procesul de framantare se adauga drojdie in urmatorul caz: daca folosim 500 de grame de faina alba, la aceasta cantitate se adauga aproximativ 7 grame de drojdie uscata, sau 25 de grame de drojdie proaspata.

Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greseala pe care multe gospodine

Este foarte important sa stim ca o cantitate nepotrivita de drojdie nu face nimic altceva decat sa dauneze aluatului. Astfel, cozonacii nu se vor dospi asa cum trebuie si nici gustul nu va fi cel asteptat.

Sursa text: Click.ro

Comments