Catalin Cirstoiu, dupa o plimbare in Parcul IOR: Capitala are nevoie de centuri verzi si ''plamani''...

Acesta a participat, sambata, la evenimentul "Marsul IOR pentru aer curat si sanatate", eveniment organizat de PNL Sector 3 pentru reintregirea Parcului IOR."De ce suntem in parc astazi? Pentru ca, in ultimii ani, am vazut un asediu imobiliar asupra tuturor parcurilor din Capitala si in speta, aici, in Parcul IOR. Am ratat multe sanse in anii acestia. Trebuie sa intelegeti ca parcurile sunt cele care dau sanatate, in primul rand, oamenilor, si, in al doilea rand, orasului. (...) De aceea Bucurestiului ii trebuie centuri verzi, ii trebuie 'plamani' in fiecare sector", a spus Catalin Cirstoiu.El a criticat lipsa de actiune a administratiei generale a Capitalei in atragerea fondurilor europene."Nu am luat fonduri europene pentru constructia parcurilor si e o evidenta asta. Alte orase au putut sa o faca, cum e Clujul. E un proiect european care contureaza 100 de orase verzi, 100 de orase inteligente, 100 de orase cu solutii noi, inovative. Noi nu suntem acolo, pentru ca nu a aplicat nimeni (...). In al doilea rand, au mai fost proiecte in care au intrat toate acele actiuni neutralizante ale poluarii, Bucurestiul nu are niciun proiect. De ce, pentru ca administratia nu s-a preocupat. (...) Ce as vrea sa stiti, ca aproape 2 milioane de locuitori sunt in Bucuresti, locuitorii stabili, iar suprafata per locuitor este de 9 metri patrati de spatiu verde. Stiti cat este in Viena? 120 de metri patrati. Stiti care este media europeana acceptata? 26 de metri patrati. 9 metri patrati de spatiu verde in Bucuresti versus 26 de metri patrati acceptati la nivel european", a mentionat Cirstoiu.

Ursii se apropie de Bucuresti. Mesaj RoAlert pentru avertizarea populatiei din localitatile Ciolpani si SnagovAcesta a acuzat si faptul ca in Bucuresti nu exista un Registru al spatiilor verzi, intrucat nu a existat preocupare pentru asta."Am promis, nu eu, altii, parcuri frumoase. Haideti sa mergem in Herastrau, ciori, gunoi, alei sparte (...) asta e realitatea Herastraului astazi. Cismigiul, degeaba incepem sa-l construim astazi si sa facem un podet, acolo lucrurile trebuie gandite altfel. (...) E pacat ca orasul asta a pierdut sansa de a-si reconstrui parcurile cu alte surse de finantare, nu numai din bugetul Primariei", considera Cirstoiu.In alta ordine de idei, el a evidentiat proiectul Parcul Liniei, realizat la nivelul Sectorului 6, ca fiind o solutie ''excelenta''."S-a facut ceva in perioada asta? Da. Uitati-va in Sectorul 6, Parcul Liniei, o solutie excelenta gasita de primarul Ciprian Ciucu. Asta este trendul spre care trebuie sa mearga o regandire a spatiilor verzi in Bucuresti, parcuri liniare, printre blocuri, pentru a asigura un mediu cald, un mediu frumos in care poti sa iesi la o plimbare civilizat", a mai declarat Cirstoiu.In context, el a sustinut ideea transformarii Parcului Natural Delta Vacaresti - "o zona nesigura, o zona cu oameni ai strazii" - in parc municipal si a zonei Padurea Baneasa intr-un "parc al Bucurestiului", aceeasi solutie fiind afirmata si legat de zona Comana."Solutii exista, dar trebuie sa ne aplecam asupra lor. (...) Eu va propun ca in povestea asta despre parcuri sa fim parteneri (...) pentru ca si eu imi doresc parcuri si dumneavoastra vreti parcuri", a spus Cirstoiu.Nu in ultimul rand, el a anuntat ca, incepand de duminica, va prezenta parti din proiectul sau pentru Bucuresti, prima tema abordata urmand sa fie cea legata de sistemul de termoficare.

Profesorul de 62 de ani care se iubea cu o eleva de liceu a fost trimis in spatele gratiilor. Decizia judecatorilor care i-a temperat pasiunile cadrului didactic

Comments