Catalin Predoiu, surprins ca seful IPJ Maramures era in concediu chiar in timp ce Chereches fugea di...

Predoiu a fost intrebat, in conferinta de presa, daca existau informatii inainte de fuga lui Catalin Chereches.

"Informatii ca atare nu au existat, dar eu am considerat ca Politia Maramures trebuia sa fie mai atenta, proactiva. Mi-am pus intrebarea de ce un membru al IPJ Maramures important acolo si-a luat concediu exact in acele zile. Dar aceasta chestiune o va lamuri ancheta in curs", a spus ministrul de Interne, precizand ca se refera la "cel care tinea locul sefului", pe care l-a "indepartat din functie imediat".

Referitor la detaliile acestui caz, ministrul Afacerilor Interne a spus ca nu vrea sa comenteze mai mult pentru a nu parea ca isi aroga "niste merite, care pana la urma apartin politistilor romani, maghiari si germani".

"Pe baza unor informatii care au fost coroborate intre politisti romani, maghiari si germani s-a refacut traseul fugii, s-au localizat adresele la care a poposit in aceasta deplasare si, in final, s-a organizat o supraveghere in limita legii acolo unde a stationat pana a avut tentativa, se pare, de a se deplasa intr-o alta localitate", a declarat ministrul Catalin Predoiu.

Referitor la ranile de pe fata primarului fugar, Predoiu a spus ca nu cunoaste "provenienta" acestora si ca a vazut poza pe care "se pare" politistii germani au oferit-o. Ministrul a adaugat totusi ca primarul s-ar fi ranit "in cursul incercarii de a scapa de legitimare", dar ca nu stie cu precizie.

Catalin Predoiu a mai declarat ca procedurile de aducere in tara a fugarului sunt in curs, dar nu a putut preciza cand se va intampla acest lucru, mentionand ca mai multe institutii, unele din afara tarii, lucreaza in acest sens.

Referitor la increderea in autoritatile de frontiera dupa fuga primarului din Baia Mare, ministrul Predoiu a subliniat ca acesta "este un caz izolat" si nu este reprezentativ pentru tot sistemul.

"Astfel de situatii sunt in toate statele UE, sunt persoane care reusesc sa scape de controlul de frontiera. Romania este o tara cu performante, ca sa nu spun de top trei, de top cinci in protectia frontierelor in Europa. Un caz de astfel de notorietate nu presupune ca sunt multe altele", a mai afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Comments