,,Cazul Piedone", dupa castigarea Sectorului 5, analizat la Realitatea PLUS. Miron Mitrea: Un politician cu foarte multa experienta, campanie in social-media si

,,Cazul Piedone", dupa castigarea Sectorului

,,Cazul Piedone", dupa castigarea Sectorului 5, analizat la Realitatea PLUS. Miron Mitrea: Un politi...

,,Piedone este un politician cu foarte multa experienta si este probabil unul dintre cei mai buni politicieni de strada din cati am cunoscut. El s-a lansat la Sectorul 6 cand era inspector, tinea cu oamenii. A fost ales la Sectorul 4 si a castigat. Si a fost un primar foarte bun. Nu vreau sa comentez condamnarea lui in dosarul ,,Colectiv". (...) Este un candidat foarte bun, campania a fost facuta in social-media, dar a fost mult in strada. Si uite ca a reusit sa castige. In Sectorul 5 a functionat, nu cred ca functiona in Sectorul 1. Bravo lui Piedone", a comentat Miron Mitrea victoria lui Cristian Popescu ,,Piedone" la Primaria Sectorului 5.

Pe de alta parte, Miron Mitrea a spus ca, in cazul in care se va mentine condamnarea din prima instanta in dosarul ,,Colectiv", de opt ani si jumatate de inchisoare pentru ,,Piedone", ,,vor fi noi alegeri la Sectorul 5".

In acelasi timp, jurnalista Anca Alexandrescu, realizator Realitatea PLUS, a vorbit despre ,,tupeul" de a se inscrie in cursa pentru primarie a lui Popescu ,,Piedone".

,,Sectorul 5 este aparte fata de restul Bucurestiului. (...) Culmea, de data aceasta Piedone nu a castigat pentru ca a dat, ci pentru ca a mers si a vorbit cu oamenii. (...) primarul care a fost a gresit ca n a stat in strada (Daniel Florea - n.red.). Piedone a avut si sustinerea unui trust de presa, iar pe de alta parte a fost aceasta prezenta in strada", a explicat Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS.

,,Prezenta in strada, sigur, nu-l scuza cu absolut nimic, ca a intrat (in cursa pentru alegeri - n.red.)... N-are nicio scuza pentru campania electorala, cu manusa, absolut cinic... Oamenii cu care s-a intalnit in strada nu au perceput acest lucru. (...) Este un sector cu locuitori speciali (Sectorul 5 - n.red.). Ei au sperat ca, probabil, Piedone, care a facut treaba la Sectorul 4, va face si la ei... Ei au niste nevoi", a mai spus Anca Alexandrescu.

Potrivit rezultatelor partiale anuntate de Biroul Electoral Central la alegerile locale 2020, la Primaria Sectorului 5, Cristian Popescu ,,Piedone" (PPU-sl) a obtinut 28,06% din voturi, urmat de actualul primar Daniel Florea (PSD), cu 25,64%, si Cristian Bacanu (PNL), cu 25,3%.

Fostul si viitorul primar a comentat, luni, pe Facebook victoria de la alegerile locale in urma carora a fost ales primar al sectorului 5, intr-un mesaj halucinant, sustinand ca ,,judecata poporului a decis", ,,primaria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuratilor, plecati acasa!".

Controversatul fost primar de sector a folosit si in timpul campaniei sloganuri nepotrivite. Cristian Popescu ,,Piedone" a impartit manusi de bucatarie si a indemnat electoratul sa aiba grija "sa nu se friga" la vot.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat in prima instanta la opt ani si jumatate de inchisoare in dosarul Colectiv si plecat din functie dupa ce mii de oameni i-au cerut demisia in strada in urma tragediei din clubul Colectiv. El a demisionat de la primarie in aceeasi zi in care Cabinetul Ponta a plecat de la Guvern. La cinci zile dupa incendiu, Piedone declara, in 4 noiembrie 2015, ca demisioneaza ,,in semn de respect fata de victimele tragediei".

Comments