Ce contine, de fapt, supa la plic. Acum, ca stii, mai mananci? Pericol IMENS pentru sanatate. Averti...

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supa la plic ce se regasesc pe piata din Romania. In total au fost analizate 29 de produse, de la mai multi producatori/distribuitori.

Ca urmare a centralizarii si analizarii informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor au rezultat:

- 89,66% au in compozitie taitei/paste cu un procent cuprins intre 44.9% si 93% din compozitia produsului- 44,83% au in compozitie legume deshidratate cu un procent cuprins intre 2.2% si 28.5% din compozitia produsuluiAditivilor alimentari regasiti in supa la plic:

93,10% din produse au in compozitie E-uri (aditivi alimentari)

Aditivi alimentari regasiti frecvent situatia se prezinta astfel:

66,67% au avut in componenta monoglutamat de sodiu (E621);66,67% au avut in componenta carbonati de potasiu (E501);55,55% au avut in componenta carbonati de sodiu (E500);51,85% au avut in componenta guanilat disodic (E627);51,85% au avut in componenta inozinat disodic (E631);

E-uri Nr. de produse in care acestea sunt prezenteE621 monoglutamat de sodiu 18 (66.67%)E501 carbonati de potasiu 18 (66.67%)E500 carbonati de sodiu 15 (55.55%)E627 guanilat disodic 14 (51.85%)E631 inozinat disodic 14 (51.85%)E412 guma guar 12 (44.44%)E551 dioxid de siliciu 9 (33.33%)E451 trifosfati 7 (25.93%)E330 acid citric 7 (25.93%)E306 tocoferoli 7 (25.93%)E452 polifosfati 6 (22.22%)E160a beta-caroten 4 (14.81%)E101 riboflavina 4 (14.81%)E635 5-ribonucleotide disodice 4 (14.81%)E150c carmel amoniacal 4 (14.81%)E508 clorula de potasiu 1 (3.70%)E450 difosfati 1 (3.70%)E319 butilhidrochinona 1 (3.70%)E304 esteri acizi grasi ai acidului ascorbic 1 (3.70%)E339 fosfati de sodiu 1 (3.70%)E296 acid malic 1 (3.70%)

Cantitatea de sare raportata pe 100 grame de produs s-a situat intre 7g si 12.8g.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumarea a 5 grame de sare pe zi.

Intregul studiu il puteti vizualiza AICI.

Comments