Ce fructe de vara poti sa bagi la murat. Gustul lor inedit ii va surprinde chiar si pe cei mai prete...

Multi pot considera ciudata practica murarii fructelor de vara, insa este o modalitate delicioasa de a imbina dulceata naturala a fructelor cu gustul sarat si acid al otetului. Murarea nu numai ca va conserva fructele pentru o perioada mai lunga de timp, ci le va oferi si un gust distinct si complex. Iata cateva fructe de vara care sunt ideale pentru a fi murate:

Caisele, piersicile si prunele

Caisele se potrivesc perfect cu sarea si otetul, creand o combinatie echilibrata si delicioasa. Atunci cand sunt murate, caisele devin o garnitura perfecta pentru carne sau branzeturi, oferind un contrast placut intre dulce si acru.

Piersicile murate sunt un deliciu rar, dar foarte apreciat. Textura lor suculenta si aromele bogate ajung la intensitate maxima atunci cand sunt puse in solutia de murat. Ele pot fi servite alaturi de salate sau pot fi savurate ca deserturi neobisnuite.

Prunele murate sunt din ce in ce mai apreciate in diverse bucatarii traditionale. Datorita aromei lor puternice si consistentei ferme, acestea sunt considerate ideale pentru a fi conservate. Ele se potrivesc de minune alaturi de preparatele din carne sau pot fi adaugate in diverse retete specifice sezonului toamnei.

Scrisoarea unei mame catre Selly: ,,Daca nu te priveste ca "artistii" se drogheaza pe scena si injura..."

Pepenele verde, fructele de padure si strugurii

Chiar daca este putin obisnuit, pepenele verde murat este o descoperire placuta pentru simturile gustative. Gustul sau dulce si textura crocanta sunt imbunatatite de otet si sare, rezultand intr-un aperitiv racoritor si surprinzator de aromat.

Murele, zmeura si afinele sunt fructe de padure ideale pentru murat datorita marimii mici si a gustului puternic pe care il au. Aceste fructe pot fi folosite pentru a imbogati aspectul diferitelor preparate sau pentru a oferi un plus de prospetime deserturilor.

Strugurii murati sunt o gustare neasteptat de savuroasa. Combinand textura ferma si suculenta lor, acestia se completeaza perfect cu aromele din saramura, oferind un gust complex si racoritor.

Cum se mureaza fructele de vara

Murarea fructelor incepe prin spalarea acestora si punerea lor intr-un borcan sterilizat. Solutia de murare este preparata prin amestecarea apei, sarii, otetului si eventual a zaharului si a condimentelor, conform preferintelor.

Solutia se toarna peste fructe, avand grija ca acestea sa fie bine acoperite. Inchide borcanul ermetic si lasa-l sa stea la murat pentru cateva zile sau chiar saptamani, in functie de gusturi.

Murarea fructelor de vara este o metoda minunata de a testa arome noi si de a imbogati bucataria ta cu un element inedit. Aromele dulci ale fructelor, echilibrate cu sarea si otetul, alcatuiesc o combinatie surprinzatoare si delicioasa care va rasfata papilele gustative.

O noua escrocherie in numele unei banci face ravagii pe internet. Escrocii ii sperie pe clienti cu restrictionarea contului, pentru ca apoi sa le fure banii

Comments