Ce pregatire trebuie sa ai si ce job prestezi pentru 6.500 de euro pe luna?

Ce pregatire trebuie sa ai si ce job prestezi pentru 6.500 de euro pe luna?

Ce pregatire trebuie sa ai si ce job prestezi pentru 6.500 de euro pe luna?

Un salariu mai mare si un job stabil sunt dezideratele tuturor celor care vor sa munceasca si sa castige pe masura. Insa cautarea unui loc de munca pe deplin multumitor nu este simpla, astfel ca multi dintre cei care se simt stapani pe domeniul lor vor tine stacheta sus si nu vor renunta cu una, cu doua la pretentiile lor salariale.

Joburile peste granita pot fi o varianta, in special pentru cei dispusi sa isi schimbe rezidenta.

Bugetarul care incaseaza un salariu de 36.000 de euro net in fiecare luna lucreaza la o agentie obscura a statului. Unde sunt cei care se lafaie pe banii publici

Aproape 2.000 de locuri de munca sunt disponibile, in acest moment, pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Angajatorii ofera salarii care pleaca de la 700 de euro net si pot ajunge pana la 5.000 de euro pe luna.

Peste 3.000 de locuri de munca pentru strainatate au fost postate de la inceputul verii si pana acum, acestea reprezentand 8% din numarul total de joburi noi din aceasta perioada. Cele mai multe oferte vin din partea angajatorilor din Germania, Olanda, Arabia Saudita, Spania si Irlanda si cauta candidati dispusi sa lucreze in domenii precum transport, retail, industria alimentara, turism ori servicii.

,,Angajatorii din afara tarii stiu ca principalul argument cu care pot atrage mai multi candidati este cel salarial, motiv pentru care unul din doua joburi postate are salariul afisat in anuntul de angajare. De altfel, si candidatii au nevoie sa stie exact cat ar putea sa castige in plus fata de joburile din Romania pentru a fi convinsi sa faca un pas atat de important precum o relocare in afara tarii, fie si pentru o perioada determinata de timp", spune Raluca Dumitra, Head of Marketing in cadrul unei platforme de recrutare.

Legea cosului minim de consum, doar pe hartie. Salariile nu reusesc sa acopere explozia preturilor

In multe cazuri, este vorba de salarii de trei sau patru ori mai mari decat cele din Romania, atat in cazul joburilor entry level sau pentru muncitorii calificati, cat si in cazul specialistilor. Spre exemplu, un inginer software poate castiga lunar, in Germania, 6.500 de euro net plus beneficii, in timp ce un muncitor in depozit, in Olanda, poate castiga intre 1.800 si 2.000 de euro pe luna plus beneficii. Salariul unui sofer de tir, pe curse internationale, pleaca de la 2.500 de euro pe luna; un curier poate castiga 2.000 de euro pe luna, in timp ce, pentru muncitorii necalificati, salariile pleaca de la 700 de euro pe luna. De la 1.000 de euro pe luna pornesc si salariile pe care le pot castiga cei care vor sa lucreze in servicii de curatenie.

,,Un interes crescut in aceasta perioada este pentru candidatii cu experienta in sectorul turistic si HoReCa. Angajatorii din strainatate au avut peste 500 de joburi postate pentru cele doua industrii in ultima luna si jumatate, iar salariile pe care le ofera incep de la 1.000 de euro pentru ospatari sau personal hotelier si pot ajunge pana la 4.000 de euro daca vorbim despre bucatari in restaurante de pe vase de croaziera sau mari lanturi hoteliere", mai spune Raluca Dumitra.

In ce domenii se cauta acum cei mai multi oameni

Potrivit datelor de la un comparator salarial, mediile salariale pentru strainatate in domeniile care cauta acum cei mai multi candidati sunt urmatoarele: 2.500 de euro net pentru constructii si instalatii, 2.000 de euro net pentru transport si distributie, 1.800 de euro pentru industria alimentara, 1.500 de euro pentru productie si pentru turism / HoReCa si 1.600 de euro pentru au pair / babysitting / curatenie.

Criza... si nu prea. Guvernul a aprobat noi posturi de bugetari: salarii uriase, de pana la 13.000 de lei pe luna!

In timp ce interesul angajatorilor din afara tarii creste pentru candidatii romani, acestia par tot mai putin atrasi de ideea de a lucra peste hotare. In acest sens, din cele 1,3 milioane de aplicari inregistrate de la 1 iunie si pana acum, doar 19.000 au mers catre joburile din strainatate. Numarul reprezinta doar 1,4% din totalul aplicarilor pentru aceasta perioada de referinta. Cel mai mult si-au dorit sa plece candidatii din segmentul de varsta 25-35 de ani si 18-24 de ani si muncitorii calificati si necalificati. Destinatiile predilecte au fost Olanda, Germania, Belgia, Austria si Franta, iar domeniile care au primit cele mai multe aplicari au fost transport / logistica, retail, turism, industria alimentara si productie. Aproape o treime dintre cei care vor sa plece la munca in strainatate au optat pentru joburi sezoniere.

Comments