Ce pun bulgaroaicele in zacusca? Secretul care face din acest preparat un regal de savoare si gust
Ce pun bulgaroicele in zacusca? Secretul pentru o reteta de exceptie
Ingredientul secret din aceasta reteta este unul inedit si anume maioneza! Maioneza ofera un gust aparte preparatului bulgaresc si poate fi un preparat prin care puteti impresiona pe oricine.
Ingrediente: 500 gr morcov; 500 gr ceapa; 500 gr gogonele; 500 gr gogosar; 500 gr capia. Pentru saramura: 1/4 l otet; 1/4 cana zahar; 1 si 1/2 cana apa; 1 si 1/2 linguri sare.
Mod de preparare: Fierbeti toate ingredientele pentru saramura, apoi fierbeti pe rand fiecare leguma timp de 1 minut (morcovii razuiti grosier, iar celelalte legume taiate fideluta). Dupa fierbere, scurgeti legumele intr-o strecuratoare si, dupa ce s-au scurs bine, puneti-le intr-un castron mare si amestecati-le bine.
Reteta rapida de zacusca. Ingredientul secret pe care il adauga chef Florin Dumitrescu pentru un deliciu irezistibilDin 200 gr de mustar si 1/4 l de ulei, preparati o maioneza, retinand 3-4 linguri pentru a le adauga deasupra fiecarui borcan.
Amestecati maioneza obtinuta cu legumele, distribuiti compozitia in borcane, puneti deasupra fiecarui borcan cate o lingura de maioneza si sigilati-le cu celofan.
Reteta zaalouk. Cum sa prepari zacusca marocana. Cat de diferita este de cea romaneascaAceasta delicatesa se serveste alaturi de orice tip de friptura sau mancare dulce.
De ce este sanatoasa aceasta zacusca?Aceasta zacusca contine ardei. Acestia sunt plini de vitamina A si C, care contribuie la mentinerea sanatatii pielii si a vederii. Ardeii contin si antioxidanti precum carotenoide care ajuta la reducerea inflamatiei. Un aspect important al zacuscai este continutul sau de fibre. Fibrele ajuta la prevenirea constipatiei si mentin sanatatea sistemului digestiv. Fibrele contribuie la senzatia de satietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului si la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.
Sursa text: Click.ro
Comments