Ce sa mananci daca ai diabet. Lista completa cu alimente care nu cresc glicemia

Ce sa mananci daca ai diabet. Lista completa cu alimente care nu cresc glicemia

Ce sa mananci daca ai diabet. Lista completa cu alimente care nu cresc glicemia

Ce sa mananci daca ai diabet

Diabetul este o boala care nu se vindeca, insa, poate fi tinuta sub control apeland la o alimentatie corespunzatoare, care nu creste glicemia, conform diabetologului, scrie almanahonline.ro

"In general glicemia nu creste de la alimente cu in indicxe glicemic scazut. (...) Pe langa modificarile din dieta, trebuie sa adaugati in rutina zilnica si un pic de miscare. Daca va mentineti un stil de viata sanatos puteti preveni atat diabetul cat si prediabetul", spune medicul.

Iata ce alimente nu cresc glicemia si ce recomanda doctorul pentru prevenirea diabetului.

Carnea

Primul aliment pe care-l recomanda medicul celor care sufera sau sunt predispusi la diabet este carnea. Acest aliment nu contine carbohidrati fiind recomandat sa consumati carne in cazul diabetului. Insa, medicul recomanda carnea preparata in mod sanatos, referindu-se la carnea pe gratar, fiarta sau la cuptor si nu cea procesata, precum sunt mezelurile sau carnea prajita in baie de ulei.

Primele semne ale unui atac de cord. Cum sa le recunosti pentru a putea salva o viata, in cazul unui infarctAvocado

Un alt aliment recomandat de medic este avocado. Acesta trebuie consumat de maximum 2-3 ori pe saptamana. Acest fruct contine 7 glucide la 100 grame, fiind bogat in grasimi sanatoase si ajuta la reducerea riscului de sindrom metabolic.

"Acizii grasi polinesaturati si acizii grasi mononesaturati reprezinta componente importante intr-un plan nutritional corect alcatuit. Acesti acizi grasi pot imbunatati sensibilitatea la insulina", spune doctorul.

Conform sursei, studiile au aratat ca avocado poate scadea riscul de sindrom metabolic, care reprezinta un cumul de factori de risc ce pot duce la aparitiei diabetului. De asemenea, sindromul metabolic creste riscul de boli cardiovasculare si accident vascular cerebral.

Peste

Un alt aliment care nu creste glicemia este pestele. Acesta contine proteine si acizi grasi Omega 3. Unul dintre rolurile proteinelor este de a ajuta organismul sa se repare singur, ele nu cresc glicemia, in schimb dau senzatia de satietate mai mult timp.

Pestele are un continut mic de grasimi, este o sursa excelenta de proteine si de acizi grasi Omega 3, fiind nu doar un aliment gustos, ci si sanatos.

Usturoiul

Un alt aliment recomandat celor care sufera de diabet este usturoiul. Consumul sau poate ajuta la scaderea glicemiei de dimineata. Alaturi de usturoi si ceapa este recomandata in cazul diabetului. Consumand ceapa si usturoi si nivelul colesterolului va fi imbunatatit.

Visinele, afinele si murele

Printre fructele recomandate de diabetolog se numara visinele. Acestea contin antocianine, care protejeaza de diabet si obezitate si sunt recomandate in locul bananelor, perelor sau merelor, conform aceleasi surse.

Alte fructe recomandate sunt afinele si murele. Acestea nu cresc glicemia la fel de mult ca alte fructe. Sunt bogate in fibre si contin cantitati mari de antocianine, care conform medicului, inhiba anumite enzime digestive, incetinind digestia, dar previn si cresterea glicemica brusca dupa ce ati consumat alimente ce contin amidon.

Ce boli poate ascunde respiratia urat mirositoare. Unele afectiuni pot fi graveOtetul de mere

Otetul de mere este un alt aliment care nu creste glicemia. Acidul acetic din otetul de mere reduce unele enzime aflate in stomac, iar un studiu a demonstrat faptul ca otetul de mere poate imbunatatii sensibilitatea la insulina, dupa mese. Astfel ca, medicul recomanda sa-l adaugati in salate.

Verdeturile

Alte alimente recomandate de diabetolog sunt cele care au frunzele verzi, precum spanacul, loboda, laptuca, urzica sau stevia. Acestea sunt bogate in fibre si elemente nutritive, dar si vitamina A si magneziu, care ajuta la scaderea glicemiei. De altfel, conform sursei, toate frunzele verzi au un indice glicemic scazut.

Cacao

Cacaoa este recomandata si ea, deoarece contine o substanta care regleaza productia de glucoza si stabilizeaza glicemia in cazul celor care au diabet. Doctorul recomanda consumul de ciocolata amaruie.

Migdalele, alte nuci si semintele de Chia

Acestea reduc cresterea glicemica dupa masa si au rol in preventia diabetului, sustine aceeasi sursa. Cei care consuma 50 de grame de migdale zilnic, au dimineata glicemia mica, conform unui studiu, sustine specialistul. Alt studiu a demostrat faptul ca migdalele pot creste sensibilitatrea la insulina la persoanele cu prediabet. Aproape toate nucile au indice glicemic scazut, mai putin kaju.

Semintele de Chia sunt bogate in fibre si grasimi sanatoase, Omega 3, Calciu si antioxidanti. Unele studii au demosntrat faptul ca aceste seminte ajuta la scaderea colesterolului rau si al trigliceridelor, fiind recomandate si in alimentatia diabeticilor.

Cum sa scapi de durerile de articulatii. Remediii la indemana oricuiCereale integrale

Cerealele integrale sunt si ele recomandate deoarece au un continut mare de fibre fitochimicale care ajuta la reglarea glicemiei. Studiile au aratat ca un consum de fibre din cereale integrale a ajutat la cresterea insulino-sensibilitatii, iar nivelul insulinei a scazut cu 10% .

Oua

Ouale sunt si ele alimente recomandate celor cu prediabet, deoarece au un indice glicemic zero. Ele cresc senzatia de satietate, dar sunt recomandate sa fie consumate cu moderatie, deoarece pot creste colesterolul.

Cafeaua

Consumul de cafea poate scadea riscul de diabet zaharat cu un procent de 10%, insa evitati sa adaugati prea mult zahar, sirop si lapte, spunea medicul, conform aceleeasi surse..

Concluzia medicului diabetolog este ca pentru a preveni diabetul si prediabetul trebuie sa evitati alimentele care au un indice glicemic ridicat, dar si sa scadeti cantitatea de carbohidrati si zahar din alimentatie si sa faceti miscare cat mai des posibil.

Comments