Ce sa pui in spanac ca sa iasa gustos si cremos. Ingredientul secret care face diferenta, dezvaluit...

Spanacul este recunoscut pentru beneficiile sale uimitoare pentru sanatate, fiind o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti. Indiferent daca alegem sa consumam spanac proaspat sau congelat, acesta ar trebui sa fie o parte fundamentala a dietelor noastre datorita proprietatilor nutritive deosebite. Cu toate acestea, pentru cei care s-au saturat de gustul clasic al spanacului si isi doresc o alternativa savuroasa in farfurie, chef Joseph Hadad vine in intampinarea lor cu sfaturi si idei inovatoare.

,,(...)Putem sa il imbunatatim constant, sa ii dam noi valente, unele chiar surpinzatoare. Dar sa incepem cu cele mai clasice, cum ar fi branzeturile, pentru ca spanacul se potriveste foarte bine cu ele si adesea sunt adaugate in compozitiile de piureuri ale acestor frunze. Spanacul blansat sau sotat se amesteca cu smantana de gatit si se mai gateste putin, pentru ca la final sa adaugati parmezanul ras fin, care sa se topeasca in compozitie, fiind ca un liant gustos. Puteti completa aromele cu zeama de lamaie si nucsoara rasa sau cu fulgi de ardei iute si pulbere de usturoi uscat. O alta versiune de branza care poate fi adaugata la spanacul sotat o reprezinta crema de branza, ca o nota finala, dupa ce spanacul s-a gatit. Ii da cremozitate si un gust delicat.", a scris chef Joseph Hadad pe blogul sau personal. Ministrul Muncii: De acum, pensiile romanilor vor creste in fiecare an. Varstnicii vor putea sa aduca oricand documentele care dovedesc sporurileLaptele de cocos, un ingredient care ii va conferi spanacului o savoare deosebitaUn alt ingredient care ii poate oferi spanacului un gust deosebit si o textura cremoasa delicioasa acestui preparat este si laptele de cocos. Putem adauga acest ingredient versatil in locul clasicei smantani de gatit, ne sfatuieste Joseph Hadad. In acest fel, nu vei obtine doar un gust usor diferit, dar si o garnitura exotica si delicioasa. ,,Laptele de cocos este o alta adaugare interesanta la piureul de spanac. Inlocuiti smantana lichida sau laptele din prepararea soteului de spanac cu lapte/ smantana de cocos pentru o versiune exotica. De asemenea, daca vreti sa aveti un spanac picant, iuteala poate fi frumos echilibrata de acest ingredient, pe care il puteti adauga si la varianta de mai sus cu pasta de curry.", a mai scris acesta.Untul de arahide, ingredientul la care nu te-ai fi gandit

Chiar daca cel mai probabil nimanui nu i-ar fi trecut prin cap sa faca o astfel de combinatie, celebrul bucatar spune ca untul de arahide s-ar putea integra de minune, pentru o textura diferita si un gust extrem de cremos.

,,Un alt ingredient care sa dea cremozitate spanacului, la care poate ca nu v-ati gandit niciodata ca s-ar potrivi, este untul de arahide. Adaugati la sotarea spanacului ceapa tocata si cateva rosii tocate, pe care apoi le ,,legati" cu cateva linguri de unt de arahide, pentru o aroma umami interesanta.Si pentru ,,lovitura" de gust finala am lasat trufele care, surprinzator, se potrivesc foarte bine cu spanacul. Fie ca amestecati ulei de trufe cu smantana de gatit, fie ca presarati ulei de trufe dupa sotare sau ca puneti un cub de unt cu trufe in tigaie cand mancarea este gata, toate vor da o aroma selecta spanacului, pe care o puteti foarte bine combina si cu branza adaugata, fie ea crema de branza sau parmezan.", mai spune el. Parcul in care s-au investit 4 milioane de euro e complet gol. Inca o fila din epopeea risipei banului public

Comments