Ce sa pui in supa ca sa ramana limpede si aurie. Secrete din bucataria bunicilor

Ce sa pui in supa ca sa ramana limpede si aurie. Secrete din bucataria bunicilor

Ce sa pui in supa ca sa ramana limpede si aurie. Secrete din bucataria bunicilor

Ce sa pui in supa sa ramana limpedeSupa de carne devine aurie, daca se adauga cateva coji curate de ceapa in ea, inainte de a da in clocot. De asemenea, supa din carne congelata va deveni mai limpede, daca veti adauga in ea cojile de la doua oua, spalate bine in prealabil. Supele prea tulburi pot deveni limpezi si daca adaugati in ele un albus batut spuma. Insa, dupa 15 minute se strecoara supa printr-o strecuratoare deasa.Daca ati adaugat prea multa sare in supa, puteti pune cateva felii de cartofi cruzi curatati. Acestia vor absorbi din surplusul de sare pe care il contine supa.Ciorbele afumate isi recapata gustul daca veti adauga in ele un cartof crud ras.Ce se intampla in organism cand ai deficit de vitamina B. De ce este esential pentru sanatate complexul BTrucuri in bucatarieRacirea rapida a unei mancari fierbinti se face prin adaugarea vasului cu mancare in apa rece in care ati pus un pumn de sare.Vechimea oualor poate fi controlata prin introducerea acestora intr-o solutie salina, formata din 125 grame de sare la 1 litru de apa. Ouale de o zi se vor duce la fund. Cele de 2 zile ating fundul, cele de 3 zile se mentin cam la jumatatea distantei dintre fund si suprafata. Iar cele mai vechi de o saptamana plutesc la suprafata.Albusul de ou se bate mai repede si devine mai consistent, daca veti adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si o lingurita de zahar pudra.Ouale puse la fiert nu se mai sparg daca veti adauga o farfurioara rasturnata pe fundul vasului in care le fierbeti. Daca le adaugati in apa rece dupa fierbere se vor decoji foarte usor.

Mai multe secrete in bucatarie pe sursa: Almanah Online

Comments