Ce sa pui la mancarea de fasole ca sa NU produca balonare. Ingredientul care nu-ti va lipsi de acum...

Mancarea de fasole este un alimnet indragit de toata lumea, insa, uneori poate crea disconfort, deoarece poate produce gaze si implicit balonare, ceea ce nu este foarte confortant.

Pentru a scapa, insa, de acest disconfort, exista un ingredient care te poate scapa de aceasta neplacere. Este vorba despre chimen. Aceste seminte fac minuni in acest sens. Astfel ca, pe langa clasica metoda de a arunca prima apa in care s-a fiet fasolea, tot cu scopul de a nu crea balonare, puteti adauga o jumatate de lingurita de chimen, in oala cu fasole.

Supa crema de legume. Reteta hranitoare si de post

Aceasta metoda este folosita in bucataria orientala si are cu adeavarat rezultate.

Mancare de fasole, reteta veche

Iata o reteta de mancare de fasole, in care puteti pune seminte de chimen si veti constata singuri efectele pe care le are.

Ingrediente:

600 g fasole uscata,

3-4 cepe, 2-3 morcovi,

1 telina mica,

1 radacina patrunjel,

2-3 ardei,

3-4 linguri ulei,

1 lingurita sare,

1 legatura frunze telina,

patrunjel,

1 lingura boia dulce de ardei,

1 lingura pasta de tomate,

jumatate de lingurita de chimen.

Mod de preparare:

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de seara pana dimineata. A doua zi, se spala in cateva ape si se pune la fiert. Dupa cateva clocote, se schimba apa, se umple vasul din nou cu alta apa fierbinte si se fierbe fasolea impreuna cu chimenul pana este aproape gata.

Separat, punem la calit, cu apa si ulei, ceapa, morcovul, telina, radacina de patrunjel, ardeiul si boiaua de ardei, tocate marunt. Dupa ce s-au inabusit, se pun peste fasole si se fierb la foc domol. Dupa ce totul a fiert bine si a scazut, se pune si pasta de tomate si se mai da in cateva clocote. Se opreste focul si se pune verdeata tocata marunt.

Supa de linte, reteta turceasca. Cea mai hranitoare mancare de post

Comments