Ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci sorici. Cine NU trebuie sa-l consume niciodata - av...

Desi are un aport caloric destul de mare si este bogat in grasimi, soriciul are mai putine grasimi decat se gasesc intr-o o portie de chipsuri de cartofi, care contin si carbohidrati.

De exemplu, o suta de grame de sorici de contine 563 de calorii, 35 de grame de grasimi, 63 de grame de proteine, 3 grame de sodiu si 80 mg de potasiu.

Consumat cu moderatie, de preferinta ca o gustare intre mese, soriciul nu doar ca tine de foame, ci ne ofera si multa energie. In plus, soriciul contine grasimi nesaturate, mai ales acid oleic, care se gaseste si in uleiul de masline, grasimi benefice pentru sanatatea inimii.

Un alt beneficiu este ca soriciul nu contine carbohidrati, putand fi consumat si de persoanele care sufera de diabet.

Datorita continutul bogat de colagen, soriciul ajuta la redobandirea elasticitatii pielii si sprijina sanatatea oaselor si a articulatiilor. Astfel ca, acesta poate fi consumat cu incredere de persoanele care sufera de probleme articulare.

De asemenea, sodiul continut de soriciul de porc este esential pentru functia cerebrala, pentru reglarea absorbtiei glucozei, dar si pentru prevenirea retentiei de apa din organism. Cu toate acestea, persoanele care au tensiunea arteriala mare ar trebui sa consume catitati mici de sorici.

Cine nu trebuie sa manance sorici

Desi are o multime de beneficii pentru sanatate, nu toata lumea poate manca sorici. Acesta nu este recomandat persoanele hipertensive si nici celor care au colesterolul mare.

Soriciul nu este recomandat nici persoanelor care se confrunta cu probleme hepatice, biliare sau pancreatice, deoarece este greu digerabil. Prin urmare, persoanele care nu produc suficient acid gastric si enzime pancreatice trebuie sa evite consumul de sorici. Altfel, pot aparea crampe stomacale, constipatie si senzatie de voma.

Comments