Ce se intampla in corpul tau daca mananci un ou pe zi

Ce se intampla in corpul tau daca mananci un ou pe zi

Ce se intampla in corpul tau daca mananci un ou pe zi

,,Exista si alte alimente care pot fi incluse intr-un mic dejun sanatos, cum ar fi painea din cereale integrale, iaurtul si fructele", a mai subliniat cercetatorul.

Legatura dintre consumul excesiv de oua si problemele cardiovasculare s-a gasit la persoanele care sufera de diabet de tip 2, concluziile fiind relatate in alte studii anterioare.

,,In general, majoritatea persoanelor nu mananca mai mult de un ou pe zi, preferand sa consume doua oua la micul dejun doar de doua sau de trei ori pe saptamana, ceea ce inseamna oricum mai putin decat in cazul primei variante", explica unul dintre autori.Specialistii din cadrul Universitatii Harvard (SUA) au reanalizat rezultatele mai multor cercetari complexe, desfasurate pe o perioada lunga de timp, la care au luat parte cu putin peste 1,7 milioane de participanti, atat barbati, cat si femei, fara sa sufere de afectiuni cronice majore.

Specialistul Shilpa Bhupathiraju, coautor al studiului, a precizat ca ,,desi consumul moderat de ou poate face parte dintr-o dieta sanatoasa, nu este insa suficient".

Oul, consumat cu moderatie, este esential pentru mentinerea sanatatii organismului, fiind o sursa excelenta de proteine si de alte nutrimente, cum ar fi vitamine (A, B, D, E, K), sodiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, seleniu, luteina si zeaxantina (bune pentru o vedere sanatoasa), folati, acizi grasi esentiali Omega 3, dar si colesterol.

Beneficiile consumului moderat de ou sunt, potrivit specialistilor:

- mentine functionarea normala ale creierului si sistemului nervos- mentine sanatatea sistemului imunitar- scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare- mentine o sarcina sanatoasa- este bun pentru sanatatea ochilor- mentine sanatatea pielii- mentine sanatatea muschilor

De altfel, ajuta la cresterea colesterolului bun din sange si, mai ales, contine colina (vitamina B8) - nutrimentul care ajuta la sintetizarea ADN-ului, la transmiterea si metabolizarea grasimilor si la mentinerea sanatatii sistemului nervos.

Comments