Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluti. Secretul bulgaroaicelor pentru o aroma deosebita

Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluti. Secretul bulgaroaicelor pentru o aroma deosebita

Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluti. Secretul bulgaroaicelor pentru o aroma deosebita

La fel de iubiti precum sarmalele, ardeii umpluti se regasesc adesea pe mesele romanilor.

Totusi, pentru ca rezultatul final sa fie unul extrem de delicious, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi culinare. In functie de cat de moi ii doresti, poti sa ii fierbi maim ult sau mai putini. Cu toate acestea, ardeii nu trebuie lasati prea mult la fiert, deoarece vor deveni prea moi pentru a sustine compozitia. Cel mai bun timp de fierbere este de aproximativ doua ore, pentru a te bucura de un rezultat bun si gustos.

Ardeii umpluti sunt deliciosi si pot fi pastrati cateva zile in frigider. Asadar, avantajul este ca poti gati o cantitate mai mare, pentru a scapa de grija gatitului, macar pentru doua zile. Ardeii umpluti sunt o varianta ideala atat pentru pranz, cat si pentru cina si sunt ideali si pentru cei mici. De cele mai multe ori, gospodinele folosesc carne de porc pentru ardei umpluti, insa pentru un gust aparte, aceasta poate fi combinata si cu carne de vita.

A mancat peste 720 de oua intr-o luna de dragul experimentului. Rezultatele intrec orice imaginatie

De asemenea, daca doresti sa tii post sau esti vegetarian, nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece reteta de ardei umpluti poate fi adaptata si pentru astfel de situatii, inlocuind carnea cu orez sau un amestec de mai multe legume. Aceasta reteta este specifica bucatariei romanesti si moldovenesti. Poti alege orice culoare de ardei gras, fie ca vorbim de rosu, verde sau galben. Pentru a te bucura de un joc de culori in farfurie, poti folosi chiar toate tipurile de ardei gras.

Iata mai jos o reteta simplu de urmat de ardei umpluti, cu care cu siguranta iti vei da familia sau prietenii pe spate:

Ingrediente:10-12 ardei600 g carne tocata de porc si de vita3 linguri de bulionUn morcov50 g de orezUn ouCondimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, patrunjel, mararMod de preparare:

In primul rand, ardeii trebuie spalati, iar apoi trebuie taiat capacul. Ulterior, este esential sa curatam interiorul ardeiului de seminte. Intr-un vas cu apa si sare, orezul se pune la fiert. In acest timp, poti toca ceapa si morcovul, pe care le vei cali ulterior intr-o tigaie, alaturi de putin ulei, ne sfatuiesc gospodinele iscusite. Ceapa si morcovul trebuie tocate foarte marunt, pentru a se integra perfect in compozitie. Urmatorul pas este sa amesteci carnea tocata cu legumele, peste care adaugi orezul fiert, doua linguri de bulion, oul si toate condimentele.

Ingredientul secret de pe fundul oalei

Unul dintre secretele pentru ca ardeii umpluti sa fie gustosi este sa adaugi o lingura de bulion pe fundul oalei. In acest mod, in timpul fierberii, vei obtine un gust incredibil pentru aceasta reteta. Dupa ce ai amestecat cateva minute compozitia pe foc, este timpul pentru montarea ardeilor. Acestia se umplu, rand pe rand, cu intreaga compozitie si ulterior se adauga capacul ardeiului. Peste compozitia de bulion, adauga cateva codite de patrunjel, iar apoi ardeii umpluti. Adauga capacul pentru oala in care gatesti si lasa ardeii sa se fiarba pentru aproximativ doua ore. La final, scoate capacele ardeilor si adauga putin marar tocat pe deasupra, pentru decor. Pofta buna!

Cata paine putem manca zilnic fara sa ne ingrasam. Un nutritionist a dat verdictul

Comments