Ce spun psihologii despre cei care nu suporta pisicile. 6 diferente majore intre iubitorii de caini...

Unii oameni simt o respingere absoluta fata de pisici, fara a putea da o explicatie rationala acestui fapt. Ei nu le pot suporta prezenta, uneori chiar le alunga din zona in care se afla. In cazul pisicilor, psihologii au observat ca nu exista o linie mijlocie dintre cele doua atitudini, oamenii fie iubesc pisicile, fie le urasc.

Psihologii sustin ca aceasta atitudine este un motiv serios de analiza a comportamentului, scrie psihologiadeazi.ro.

Este vorba de un fenomen psihologic foarte interesant si particular. Valoarea pisicilor in lumea contemporana e una speciala. Pisicile au depasit rolul primitiv de a prinde soareci si de-acum incolo, au devenit un mamifer nobil. Pisicile sunt posesoarele al unui sistem bioenergetic unic, care intra in armonie cu biocampul stapanului. Mai mult de atat, ele sunt capabile sa-si vindece stapanul la nivel macrospiritual, prin simpla lor prezenta in mediul existential al acestuia.

Iubirea fata de pisici e, intr-adevar, un indiciu al sanatatii psiho-fiziologice. Nu in zadar stapanii felinelor sunt atat de incantati de aceste animalute de companie. Ei vorbesc adesea despre efectul incredibil pe care il au asupra sanatatii lor. S-a dovedit ca aceste animale de companie sunt capabile sa elimine durerile de cap, sa micsoreze tensiunea arteriala, sa trateze insomnia si multe alte boli legate de dezechilibrarea aurei. In plus, s-a demonstrat ca oamenii care au pisici au extrem de mult succes in pozitionarea in relatiile din societate. Raporturile din familie sunt armonioase, iar atmosfera din casa e calma si deschisa. Si totul datorita pisicilor!

Care sunt cauzele durerii de genunchi in functie de varsta

Importanta animalelor de companie pentru copii - Ce efect au pisicile asupra micutilor

Familiile cu copii care au adoptat o pisicuta au declarat ca toti membrii au devenit mai veseli si au comunicat mai bine decat inainte. Pisicile au un deosebit rol in formarea caracterului si a personalitatii copiilor, invatandu-i sa fie responsabili si independenti.

Studiile din ultimii ani subliniaza importanta existentei animalelor de companie intr-o familie. Asrtfel ca in aceste cazuri, toti membrii familiei au un nivel al starii de bine mult mai ridicat, evident mai ales in randul copiilor. Cercetatorii au constatat ca, in general, copiii care traiesc cu animale de companie au o stare generala de sanatate mai buna, sunt mai ascultatori, sunt mai activi din punct de vedere fizic, sunt mai putin capriciosi, si au mai putine decalaje in invatare. Dezvoltarea unor sentimente pozitive fata de animalele de companie poate conduce la cresterea stimei de sine si la increderea in fortele proprii ale copilului. Acesta simte ca devine tot mai responsabil si ca isi indeplineste corespunzator sarcinile pe care le are, fie ca vorbim de hranirea la timp a animalului de companie sau simplul moment in care decide sa ii acorde timp si afectiune. O relatie buna cu un animal de companie poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea comunicarii non-verbale, a compasiunii si a empatiei, potrivit kinderpedia. Prezenta unui animal de companie are valoarea unui echilibru pentru copiii timizi, acestia simtind nevoia de a se confesa si de a fi intelesi si aprobati. De la animalul lor primesc afectiune si intelegere, invatand la randul lor sa ofere altora aceste sentimente.

Intalnire de groaza pentru un grup de turisti: Patru ursi le-au stricat vacanta. Oamenii au cerut ajutorul jandarmilor ca sa scape de fiare

Psihologul Boris Levinson, specialist in tratarea bolilor psihice la copii, este printre primii medici care au observat efectele benefice ale terapiei cu ajutorul animalelor de companie. Folosirea animalelor de companie ca factori terapeutici ajutatori s-a raspandit cu repeziciune in Statele Unite, iar apoi in Europa. Cainii au fost primele animale folosite in astfel de terapii, iar acum si pisicile sunt folosite deseori in tratamentul mai ales al celor in varsta si in tratamente psihiatrice. Prezenta unei pisici in cadrul terapiilor il ajuta pe pacientul respectiv sa fie mai putin anxios, ii transmite o stare de calm si liniste interioara. Totodata, este foarte bine cunoscut faptul ca pisicile simt cand un om este bolnav si sunt factori importanti in determinarea energiei negative.

Ce fel de oameni urasc pisicile

Psihologii au distins tipurile de oameni care urasc pisicile. Mai mult de 90% din oamenii care urasc pisicile sunt foarte pasionati de alcool sau au rude cu o afectivitate similara fata de acesta. De asemenea, oamenii care au avut o istorie neagra a vietii: infractorii, maniacii sau hotii. Asta se intampla la nivel de subconstient, pentru ca ei isi dau seama ca pisica le simte aura afectata.

Insa majoritatea oamenilor sunt deschisi si iubitori cu micii prieteni patrupezi, pisici sau caini.

Cele 6 diferente dintre iubitorii de pisici si iubitorii de caini

1. Iubitorii de caini sunt mai energici decat proprietarii de pisici, mai ales pentru ca un caine ii mentine activi pe stapanii sai. In acelasi timp, s-a observat ca proprietarii de pisici prefera activitati care necesita putina energie, cum ar fi cititul sau gatitul, pentru ca nu au nevoie sa-si scoata pisica la plimbare. Insa energia poate fi consumata cu pisicile la fel ca si in exteriorul casei, in cazul cainilor. Deseori, stapanii isi consuma energia participand activ la jocuri cu pisicile lor.

VIDEO. Testul simplu prin care iti dai seama daca branza e plina de amidon. Ai nevoie doar de un produs ieftin care se gaseste in farmacie

2. ,,Oamenii-pisici" sunt mai independenti decat ,,oamenii-caini". Pisicile sunt adesea descrise ca animale independente, care tind sa stea singure si sunt precaute cu alte animale sau oameni. Ceea ce nu este perfect adevarat. Pisicile sunt foarte curioase, si, de multe ori, ele cauta compania oamenilor sau a altor feline sau a altor animale de companie dintr-o casa sau gospodarie.

3. Proprietarii de caini sunt mai extrovertiti decat cei care au pisici, care tind sa fie mai introvertiti. Concluzia a fost trasa inca din 2014, cand a fost publicat studiul american de la Universitatea Carroll, la care au participat 600 de studenti. Pe baza raspunsurilor legate de animalul favorit, au fost trasate concluzii despre trasaturile predominante de personalitate ale oamenilor care detin pisici sau caini. Profesorul de psihologie Denise Guastello la Universitatea Carroll, SUA, a realizat un studiu la care au participat 600 de studenti.Acesta sustine ca ,,este logic ca o persoana ce prefera si are un caine sa fie mai plina de viata, pentru ca va dori sa fie acolo, afara, sa vorbeasca cu oamenii, sa-si aduca cainele". In acelasi timp, ,,daca esti mai introvertit si mai sensibil, poate ca vrei sa stai mai mult acasa, citind o carte, iar pisica ta nu are nevoie sa iasa afara la plimbare", mai sustine Guastello.

4. Iubitorii de caini accepta usor sa respecte regulile, in general, in timp ce proprietarii de pisici sunt mai nonconformisti. Acestea sunt concluziile trase in urma unui studiu din 2015 despre dominanta si diferentele dintre cei care prefera pisicile sau cainii. Psihologi australieni sustin ca cei care nu au probleme in a urma niste reguli sunt ,,persoanele care au tendinta de a prefera animalele de companie supuse, cum ar fi cainii, al caror temperament se completeaza, prin preferinta lor pentru dominatie.

Ce se intampla daca tai o lamaie in 4 si o tii in dormitor peste noapte. Trucul care iti va schimba viata

5. Oamenii care prefera pisici sunt ,,mai verzi" si mai ,,deschisi la minte" decat iubitorii de caini. Cei din urma sunt adeptii planurilor pregatite in avans si au o rutinta zilnica ferma. Pe de alta parte, proprietarii de pisici, care isi pot lasa animalele de companie singure pentru perioade mai lungi, sunt putin mai relaxati cand vine vorba de planificarea din timp, sunt mai neconventionali si mai deschisi catre experiente noi.

6. Oamenii iubitori de pisici isi fac mai putine griji decat cei care prefera cainii. Un studiu din 2010 al Universitatii din Texas a constatat ca iubitorii de pisici tind sa fie mai predispusi la anxietate si tulburari nervoase decat cei care prefera cainii. Ceea ce contrazice concluziile privind gradul de deschidere aratat de proprietarii de pisici si de caini. Potrivit unor studii anterioare, ,,oamenii-caini" sunt mai extrovertiti si mai agreabili decat ,,oamenii-pisici", despre care se spunea ca sunt, de fel, mai ingrijorati.

Pe langa toate aceste concluzii ale psihologilor, este surprinzator, insa, ca pisicile imprumuta foarte mult din comportamentul activ si dependent al cainilor in momentul in care traiesc alaturi de ei intr-o casa si impart aceiasi stapani. Astfel ca diferentele enuntate de psihologi intre iubitorii de pisici si de caini se atenueaza mult in cazul in care pisicile si cainii impart o perioada indelungata, impreuna, acelasi spatiu si sunt iubiti de aceiasi stapani.

Pretul astronomic platit de turistii de fite pentru o ciorba la Mamaia, in minivacanta de 1 Mai. Altii traiesc o saptamana cu banii acestia

Comments