Cea mai populara salata de primavara iti distruge, de fapt, sanatatea. Avertismentul unui nutritionist

Cea mai populara salata de primavara iti distruge, de fapt, sanatatea. Avertismentul unui nutritionist

Cea mai populara salata de primavara iti distruge, de fapt, sanatatea. Avertismentul unui nutritioni...

Credem instinctiv ca salatele din morcovi rasi, castraveti, telina sau tabouleh pot fi consumate fara risc, fiind compuse in principal din legume. Cu toate acestea, aceasta este mai mult credinta decat fapta. Intr-adevar, aperitivele industriale si salatele nu sunt neaparat sanatoase pentru organismul nostru.

CEA MAI PROASTA SALATA CONFORM UNUI NUTRITIONIST

Dupa cum a raportat revista Au feminine, doctorul Jean-Michel Cohen a dedicat un videoclip acestor mese proaspete, populare primavara si vara. Nutritionistul dezvaluie numele uneia dintre aceste salate clasificate printre cele mai populare aperitive si salate industriale. Totusi, desi apreciata de public, potrivit acestuia, tabouleh este cea mai proasta dintre toate salatele industriale, deoarece este foarte bogata in grasimi.

Tabouleh este o salata din bucataria araba si mai ales a bucatariei libaneze. E cunoscuta, de asemenea, si sub numele de salata bulgur. Varianta turca se numeste Kisir. Tabbouleh se compune din patrunjel si bulgur fin si rosii, ceapa verde sau hasma, ulei de masline, putina apa si suc de lamai.

Prognoza meteo 16 aprilie: dupa temperaturi de vara, lovesc vijeliile si ninsorile

In ciuda compozitiei sale pe baza de gris de grau, un produs din cereale care face parte din familia amidonului, la fel ca pastele, orez sau cartofi, aceasta salata delicioasa este una dintre cele mai grase vandute in supermarketuri. ,,Particularitatea tabouleh-ului cu gris este ca, de fapt, absoarbe multa grasime".

DE CE SA EVITATI TABOULEHUL DIN COMERT?

Potrivit nutritionistului, problema consta in condimentarea taboulehului. ,,Cand pui gris cu ulei, exista o absorbtie de grasime de 40%", explica el. Prin urmare, aceasta salata devine prea grasa pentru a fi considerata sanatoasa. Cand este adesea servita la un gratar vara, de exemplu, ne poate transforma rapid masa intr-una calorica.

O alta ingrijorare ridicata de nutritionist se refera la transformarea de catre industria alimentara a retetelor originale de tabouleh, care pot fi sanatoase. Dupa cum a subliniat expertul, desi exista doua tipuri de tabouleh, tabouleh oriental facut cu gris si tabouleh libanez facut cu patrunjel, modificarea retetei transforma aceasta salata gata de consumat intr-un fel preparat bomba.

Legea anti-pacanele, praf in ochii votantilor. De ce nu ii va opri pe jucatorii impatimiti

Comments