Cel mai bun stufat de miel. Greseala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

Cel mai bun stufat de miel. Greseala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

Cel mai bun stufat de miel. Greseala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

Trebuie sa fim atenti la modul de preparare, la cantitati si la combinatiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier si proteine usor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor. Carnea de miel nu este indicata persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul ori afectiuni cardio-vasculare asa ca trebuie sa o consume cu moderatie, la fel si cele care au tinut post.

Friptura de miel REtETA. Cum sa faci cea mai frageda friptura de miel la cuptor

STUFATUL DE MIEL - Ingredientele obisnuite

750 g carne de miel cu os8 legaturi ceapa verde5 legaturi usturoi verde2 linguri bulion100 ml ulei1 lingurita condimente pentru miel

Gastronomul salajean Mircea Groza a dezvaluit secretele unui stufat gustos, bogat in arome si cu o carne de miel de se topeste in gura.

STUFAT DE MIEL - Mod de preparare

Taiati carnea bucati si prajeste-o intr-o cratita in care ai adaugat ulei si untura. Se presara sare.

Pana ce carnea se rumeneste bine pe toate partile, se toaca usturoiul si ceapa verde in bucati mari. Se adauga apoi peste carne, se amesteca, se adauga putina apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic.

Intr-un alt vas se pune la calit in ulei ceapa uscata tocata marunt, iar cand devine sticloasa, se completeaza cu o lingura de boia dulce si una de faina.

Se amesteca avand grija sa nu se arda, se stinge apoi cu o cana de rosii pasate ori bulion si se lasa sa fiarba incet.

Sarati si piperati dupa gust.

Cand carnea s-a inmuiat, se adauga sosul de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote, ca sa se imbine aromele. La nevoie, se mai pune sare si piper, dupa gust, si neaparat marar verde tocat.

Pofta buna!

STUFAT DE MIEL - Ingrediente

carne de miel sau de ied, ceapa verde, usturoi verde, ceapa uscata, ulei, untura, bulion, faina, sare.

Pentru a obtine un preparat extrem de gustos, este nevoie de ceapa verde si usturoi verde din belsug, spune gastronomul.

"Ceapa cam cat poti tine odata in mana, iar usturoi, tot atat", a explicat Mircea Groza.

Comments