Cele doua alimente INTERZISE persoanelor care sufera de REUMATISM

Cele doua alimente INTERZISE persoanelor care sufera de REUMATISM

Cele doua alimente INTERZISE persoanelor care sufera de REUMATISM

Portocalele si lamaile se gasesc pe lista fructelor cu un continut bogat in vitamina C: macese, catina, coacaze negre, kiwi, grepfrut, mango, capsuni, coacaze rosii, pepene galben, mandarine, ananas, kaki, agrise, zmeura, afine, mure, gutui, mere, avocado, banane, rodii.

Portocalele si lamaile, cele mai populare citrice, sunt o sursa bogata de potasiu, magneziu, acid folic si vitamine din complexul B, adica tot ce este necesar pentru a avea energie.

Cu toate acestea, consumul de portocale si lamai nu este recomandat tuturor. Specialistii spun ca acestea trebuie consumate in cantitati mici de catre persoanele care sufera de reumatism deoarece natura acida a sucului acestora poate sa accentueze simptomele artritei.

De asemenea, si coaja fructului trebuie folosita cu atentie pentru ca poate fi tratata chimic pentru conservare indelungata ori pentru colorare.

De obicei, substantele chimice de pe coaja citricelor sunt lipicioase si lasa pe un servetel urme rosiatice-portocalii, iar in cazul substantelor de conservare, e posibil ca acestea sa fie galbui-cenusii.

Daca exista dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea sa nu fie folosite.

Comments