Cele mai bune fursecuri cu susan, dupa reteta originala din Sicilia - Preparare usoara cu 7 ingrediente

Cele mai bune fursecuri cu susan, dupa reteta originala din Sicilia - Preparare usoara cu 7 ingrediente

Cele mai bune fursecuri cu susan, dupa reteta originala din Sicilia - Preparare usoara cu 7 ingredie...

Fursecuri cu susan, ca in Sicilia - Ingrediente

2-4 linguri seminte de susan

420 grame faina

1/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare

250 unt

100 g zahar

zahar pudra

*cantitatile sunt pentru doua tavi de fursecuri

**optional, se mai foloseste lapte si se adauga in compozitie un ou si esenta de vanilie

Cateva sfaturi pentru niste fursecuri cu susan perfecte:

Semintele de susan nu trebuie rumenite foarte mult la cuptor, ci doar cat sa prinda putina culoare, altfel pot sa devina amarui. Apoi, aluatul se omogenizeaza rapid, cu mana cu mixerul si are nevoie de o jumatate de ora sau macar zece minute de odihna la frigider. Odata coapte, fursecurile vor rezista cateva saptamani daca sunt pastrate intr-un recipient inchis.

Fursecuri cu susan, ca in Sicilia - 2 moduri de preparare

1. Varianta adaptata dupa reteta din Sicilia

Incingi cuptorul si tapetezi o tava cu hartie de copt. Topesti untul.

Rumenesti semintele de susan, apoi le amesteci cu faina, praful de copt si sarea. Faci putin loc in mijlocul acestui amestec si torni untul topit, amestecand usor.

Framanti aluatul obtinut pana moale, dar nu lipicios. Il infasori in folie alimentara si-l dai la frigider o jumatate de ora.

Iei cate putin din aluat si formezi sfere pe care le asezi in tava. Le faci un model cu ajutorul unei furculite si le dai la copt circa 25 de minute.

Procedezi la fel cu aluatul ramas. Lasi fursecurile la racit inainte de a le pudra cu zahar.

2. Varianta dupa reteta originala din Sicilia

O a doua varianta pentru fursecurile cu susan este dupa reteta originala din Sicilia. Dupa ce sunt modelate, inainte de a fi puse in tava de copt, bucatile de aluat se moaie, se uda in putin lapte (de orice fel) si se tavalesc usor, se ruleaza in semintele de susan, apoi se pun la copt pentru 20 de minute. La final puteti sau nu sa le pudrati cu zahar fin.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Comments