Cele mai importante vitamine pentru un sange sanatos - Remediile simple care intaresc inima si au ef...

Deficientele nutritionale cauzate in principal de alimentatia nesanatoasa pot provoca o serie de carente de vitamine si minerale. De asemenea, la schimbarea anotimpurilor se recomanda consumul unor suplimente pe baza de vitamine cu efect antioxidant pentru a creste imunitatea organismului, mai ales in sezonul rece.

Consumul periodic de vitamine este asociat cu scaderea riscului de boli cardiovasculare, prin fortificarea muschiului inimii si a vaselor de sange, dar si reducerea vascozitatii sangelui.

De altfel, anumite vitamine au ca efect prevenirea acumularii de placi de aterom, care se formeaza in cazul unui nivel constant al grasimilor in sange (colesterol si trigliceride).

In formarea calcifierii vaselor, asa-numita arterioscleroza, si radicalii liberi joaca un rol. Colesterolul, respectiv colesterolul LDL, participa in formarea depunerilor pe vasele de sange, asa-numitele placi care ingusteaza vasele sangvine.

Pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare se recomanda vitaminele: Vitaminele B1, B6 and B12 - o tableta pe zi, timp de 30 de zile, in combinatie cu acidul folic (vitamina B9) - o tableta de doua ori pe zi timp de 30-45 de zile, potrivit expertilor citati de actualno.com.

Aceasta cura se recomanda in special unor categorii de persoane: copii si adolescenti, persoanele trecute de varsta de 50, pacientii care sunt supusi unor operatii de inima, persoanele care depun efort fizic intens, precum si cele care sunt expuse unor substanse toxice.

In plus, un studiu efectuat asupra a peste 2.000 de pacienti cu probleme cardiace, a demonstrat ca un consum regulat de vitamina E in cantitati mari poate incetini progresul arteriosclerozei si urmarile sale, cum ar fi infarctul. Dupa un interval de timp de opt ani, s-a demonstrat ca un consum regulat de vitamina E scade numarul cazurilor de boala coronariana.

Aliatii de baza in lupta cu bolile cardiovasculare

Coenzima Q10 este o substanta care se gpseste in mod normal in corpul uman (in celulele inimii, ficatului, rinichilor, pancreasului) si care ca efect repararea celulelor. Aceasta enzima ajuta la reducerea tensiunii arteriale si previne aritmirii cardiace.

Totodata, vitamina K2, supranumita si ,,vitamina inimii", asigura depunerea corecta si completa a calciului in oase. Impreuna cu Vitamina D3, Vitamina K2 determina productia proteinei Matrix GLA (MGP), care previne depunerile de cristal de calciu in artere, dizolva blocajele si previne formarea aterosclerozei.

Este important de mentionat ca orice tip de suplimente alimentare trebuie luate sub stricta indrumare a medicului specialist mai ales in cazul persaoanelor cu afectiuni cardiovasculare. De asemenea, orice intrebari legate de doze, efecte adverse sau contraindicatii trebuie adresate medicului.

Sursa: doctorulzilei.ro

Comments