Cele mai infricosatoare legende urbane japoneze! Vei simti fiori pe sira spinarii

Cele mai infricosatoare legende urbane japoneze! Vei simti fiori pe sira spinarii

Fiecare țară are legendele ei, povești cu ajutorul cărora copiii sunt trimiși la culcare mai devreme sau care bagă frica și în cel mai curajos adult. Legendele din Japonia sunt cu adevărat înfricoșătoare.

Acestea sunt 10 cele mai înfricoșătoare legende urbane japoneze, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Aka Manto

Pentru niponi, toaletele din școli reprezintă cele mai înspăimântătoare locuri. Motivul? Legendele spun că aceste locuri sunt bântuite de o entitate ciudată. Aka Manto este o fantomă care bântuie toaletele. În timp ce stai în separeu, o voce misterioasă te întreabă ce fel de hârtie vrei, roșie sau albastră. Dacă spui roșie, te va tăia în bucăți până ce hainele tale se fac roșii în întregime. Dacă spui albastră, te va strânge de gât până te învinețești. Orice tentativă de a păcăli entitatea Aka Manto o va face să te ducă în lumea umbrelor. Singura șansă de a scăpa este să îi spui că nu vrei hârtie și va pleca.

2. Ventilatorul ucigaș

Deși legenda ventilatorului ucigaș este una sud-coreeană, ea a intrat și în rândul legendelor urbane japoneze. Premiza este simplă: dacă lăsați un ventilator electric peste noapte în camera în care dormiți, veț muri. Legenda își are originile în ani 1920, atunci când oamenii au fost avertizați de faptul că ventilatoarele pot provoca greață, hipotermie, probleme de respirație și chiar paralizie facială. Alții sugerează că guvernul sud-coreean a introdus legenda în anii 1970 pentru a reduce consumul de energie al țării.

3. Iubirea distrusă pe lacul din parcul Inokashira

Plimbările cu barca pe lac sunt destul de romantice, dar pot provoca și sfârșitul relației voastre. Sau cel puțin așa se întâmplă cu toți îndrăgostiții care se hotărăsc să se plimbe cu barca pe lacul din parcul Inokashira din Tokyo. Aceasta este legenda urbană: toți îndrăgostiții care îndrăznesc să ajungă pe acest lac vor avea relația ruptă pentru totdeauna. Legenda își are originea într-o străveche legendă japoneză. Zeița Benzaiten, care ar stăpâni acele locuri, ar fi o zeiță extrem de geloasă. Așa că ea blestema toate cuplurile care ar îndrăzni să-și arate dragostea unul față de celălalt pe lac.

4. Blestemul camerei roșii

Dacă vă aflați în Japonia sau folosiți un soft japonez, pe computerul dumneavoastră,  va apare deodată un pop-up cu o ușă roșie și întrebarea: Vă place camera roșie? După ce faceți click pe o serie de întrebări, numele dumneavoastră apare în partea de jos, într-o listă cu alte nume. Printre nume s-ar putea să găsiți chiar câțiva din prietenii dumeavoastră. Acest lucru, însă, va fi ultumul lucru pe care îl mai faceți. Conform legendei urbane, a doua zi veți fi găsit mort în camera voastră, căci v-ați sinucis, iar pereții camerei sunt pline cu desene pictate cu propriul sânge.

5. Kushisake Onna

Legenda Kushisake Onna vorbește despre o femeie cu gura tăiată, înaltă, care se plimba singură purtând pe față o mască. Femeia oprește pe stradă în special copii și îi întreabă dacă e drăguță. Dacă răspunsul este negativ, femeia scoate o foarfecă și îi taie capul celui care face imprudența să o jignească. Dacă îi spui da, îți va tăia gura de la un capăt la altul. Este imposibil să fugi de ea pentru că își va ieși mereu în față. Potrivit unor dosare ale poliției, în anul 1970 o femeie a fost ucisă de o mașină în timp ce fugărea mai mulți copii pe stradă. Când oamenii legii au ajuns la locul accidentului au văzut că femeia avea gura sfâșiată de la o ureche la cealaltă.

6. Gozu (Cap de Vacă)

Gozu este o legendă urbană despre o creatură numită Cap de Vacă. Aparent, povestea este atât de periculoasă încât orice persoană care o spune sau o citește moare. Cei care o citesc tremură necontrolat de groază zile întregi, iar la final mor de frică. Se spune că un grup de studenți a fost dus într-o excursie de un profesor, care a vrut să le spună o poveste de groază și a ales-o pe aceasta. Studenții au încercat să-l oprească, însă profesorul a continuat să povestească. Poliția a găsit autocarul într-un șanț, iar toți pasagerii aveau spume la gură și erau în transă profundă. Când s-au trezit, niciunul nu a reușit să-și amintească modul în care au ajuns în șanț și nici măcar conținutul poveștii.

7. Iadul lui Tomino

Această poveste populară în Japonia este de fapt un poem care vorbește despre Tomino, care moare și ajunge în Iad. Potrivit legendei, dacă citești poemul cu voce tare vei muri. Poemul este scris de Yomota Inuhiko și este inclus în volumul “Inima este ca o piatră ce se rostogolește”. Poemul a fost inclus în a 27-a colecție Saizo Yaso, în 1919. Nu se știe cum au apărut zvonurile referitoare la acest poem, însă există numeroase avertismente cu privire la consecințele nefaste pe care le presupune lecturarea strofelor cu voce tare. O persoană a citit poemul în timpul unei emisiuni radiofonice. La jumătate a început să se simtă rău și a aruncat carta. Două zile mai târziu a suferit un accident și a ajuns la urgențe. Coincidență sau puterea poemului?

8. Hitobashira

Hitobashira, cunoscută și sub numele de stâlpul uman, este o formă de sacrificiu ritualic practicat în trecut în Japonia. Oamenii aleși pentru a fi sacrificați erau îngropați de vii sub baraje, poduri sau sub fundațiile clădirilor. Sacrificiul urma să îmbuneze zeii, care urmau să protejeze construcțiile împotriva dezastrelor naturale sau atacurilor inamice. Se crede că spiritele din Hitobashira s-au transformat în paznicii construcțiilor și alungă spiritele malefice. Cel mai cunoscut caz este legat de Castelul Matsue din prefectura Shimanae. Castelul a fost construit în secolul al XVII-lea, însă ridicarea lui a fost dificilă, acesta prăbușindu-se de câteva ori. S-a ajuns la concluzia că era necesară sacrificarea unui om. În acea perioadă, în Shimanae avea loc un festival. Constructorii au capturat cea mai frumoasă fată, au dus-o în subsolul clădiri, au ucis-o și au îngropat-o în pereți. Castelul a fost ridiat fără probleme, însă legendele spun că ori de câte ori o fată frumează dansează lângă Matsue, castelul se clatină. Din acest motiv, dansul a fost interzis în zonă.

9. Teke Teke

Numele se referă la zgomotul produs de coatele acestei creaturi, în timp ce se mișcă. Potrivit unei povești vechi, o elevă a căzut pe șinele metroului, fiind tăiată în două. Spiritul ei încă se deplasează prin oraș, în mâini, cărând după ea o coasă. Îi atacă pe cei neatenți și îi taie în două, luându-i cu ea pentru a nu fi singură. O poveste legată de teke teke vorbește despre un băiat care se ducea acasă. Acesta a văzut o fată frumoasă în timp ce stătea la geam. Cei doi s-au privit și au zâmbit, însă fata a sărit de la geam, iar băiatul a văzut că îi lipsește jumătate de corp. Înainte să poată fugi, băiatul a fost tăiat în două.

10. Păpușa Okiku

O păpușă misterioasă, posedată de spiritul unei fetițe, incită curiozitatea japonezilor de zeci de ani. Păpușa are 40 de centimetri, este îmbrăcată într-un kimono frumos, are ochii negri și păr care...crește. Păpușa a fost botezată după numele proprietarei. Din anul 1938, păpușa stă la templul mannenji din orașul Iwamizawa. Călugării spun că păpușa avea părul scurt, însă aceștia au observat că în timp a crescut. În plus, chiar dacă părul este tăiat, acesta crește din nou. Se spune că păpușa a fost cumpărată de la un târg de un băiat, în anul 1918. Eikichi Suzuki, la acea vreme în vârstă de 17 ani, a cumpărat păpușa când vizita o expoziție navală la Sapporo. Băiatul a cumpărat jucăria pentru sora sa, Okiku, în vârstă de doi ani. Copila s-a atașat imediat de păpușă, însă anul următor fetița a murit, răpusă de o răceală. Părinții copilei au creat un mic altar, unde au pus păpușa în memoria fetiței. Însă, la scurt timp au observat că părul acesteia crește. Speriați, au lăsat păpușa la templu, iar familia s-a mutat în alt oraș. Nicio persoană nu a fost capabilă să explice fenomenul, însă oamenii de știință care au analizat păpușa spun că părul acesteia aparține unui copil.

Articole recomandate

Comments