CER MODIFICARI – Sindicalistii Sanitas vor reglementarea salarizarii bugetarilor

CER MODIFICARI – Sindicalistii Sanitas vor reglementarea salarizarii bugetarilor

CER MODIFICĂRI După ce au aşteptat mai multă vreme ca salarizarea bugetarilor să fie “rezolvată” şi au renunţat la acţiunile protestatare stabilite pentru luna iunie – sub rezerva apariţiei unei variante mulţumitoare a celebrei de acum ordonanţe care vizează salarizarea bugetarilor –  sindicaliştii Sanitas se găsesc tot în punctul din care au plecat.  

CER MODIFICĂRI Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş, spune că ordonanţa care şi-a propus eliminarea inechităților salariale existente nu rezolvă în forma actuală decât parţial acest lucru. Ba mai mult, generează inechități noi.

Ciocan arată că “personalul de specialitatea şi auxiliar este incomplet cuprins in ordonanță. Mai exact, pe listă nu se regăsesc personalul TESA, personalul din creşe şi funcţionarii publici din Direcţiile de Sănătate Publică. În plus, angajații unităţilor de asistență socială au fost lăsaţi pe dinafară, iar personalul din cabinetele medicale şcolare (acolo unde ele există) a fost greşit încadrat în grila de salarizare”.

Nu în ultimul rând, spune liderul Sanitas Maramureş, sunt tot mai numeroase cazurile în care se reclamă faptul că pentru asistenţii medicali care prestează aceeaşi muncă, dar au nivele  diferite de studii, ordonanţa măreşte diferenţele dintre nivelele actuale de salarizare, generând o nouă discriminare, raportat la principiul “muncă egală, salarizare egală”.

Pentru toate aceste considerente, Sanitas a adresat la începutul săptămânii Comisiei pentru Sănătate şi familie din Camera Deputaţilor un set de propuneri menite să îndrepte lucrurile, respectiv să asigure stabilitate şi pace socială.

În caz contrar, nu exclud posibilitatea să reia şirul acţiunilor revendicative întrerupte la mijlocul lunii iunie.

Sursă foto.

Comments