Cercetatorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" mentionata in Biblie

Cercetatorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" mentionata in Biblie

Cercetatorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" mentionata in Biblie

Francis-Yan Cyr-Racine, profesor la Departamentul de fizica al Universtatii New Mexico din Statele Unite si unul dintre autorii lucrarii publicata in revista Physical Review Letters, afirma ca aceasta lume invizibila de particule noi, care sunt toate copii ale particulelor cunoscute, ar exista alaturi de noi. "In practica, aceasta simetrie de scalare ar putea fi realizata doar prin includerea unei lumi in oglinda in model - un univers paralel cu particule noi, care sunt toate niste copii ale particulelor cunoscute", a spus Francis-Yan Cyr-Racine, citat de Forbes.

Potrivit expertului, "ideea unei lumi in oglinda a aparut pentru prima data in anii '90, dar ea nu a fost recunoscuta anterior ca o potentiala solutie la problema constantei Hubble''. Este aceasta realitate paralela, acest nou univers o lume cu care nu putem interactiona. Oamenii de stiinta ezita sa se pronunte. Nu exclud insa existenta unei comunicari intre cele doua universuri. Acestia spun ca orice mentiune despre universul paralel ar trebuie sa fie una prudenta, dar este totusi foarte interesanta.

Practic este vorba despre materia intunecata, care este invizibila, ea neemitand lumina sau energie, deci este nedectabila. Totusi, astronomii sustin ca materia intunecata reprezinta aproximativ 85% din materia din univers. "Ar putea fi mult mai mult decat materie intunecata fara ciocniri si energie intunecata - doua lucruri diferite si destul de nedescrise, dar multe componente ale sectorului intunecat, la fel de complicate ca sectorul luminos pe care l-am studiat atat de bine in laboratoarele de pe Pamant", a spus Llyod Knox de la Universitatea California Davis, din Statele Unite.

"Da, pare o nebunie la prima vedere, dar astfel de lumi in oglinda au o literatura vasta in fizica, intr-un context complet diferit, deoarece ele pot ajuta la rezolvarea problemelor importante din fizica particulelor. Munca noastra ne permite sa legam, pentru prima data, aceasta literatura larga de o problema importanta din cosmologie", a mai declarat Cyr-Racine. Cercetatorii de la Institutul Perimeter pentru fizica teoretica din Ontario, Canada afirma existenta unui univers paralel, geaman cu cel cunoscut in prezent, dar care se deplaseaza inapoi in timp.

Teapa de proportii la gradina zoologica. Doi caini au fost vopsiti in alb si negru si prezentati drept ,,caini -panda

Potrivit Live Science, care citeaza lucrarea stiintifica, aceasta teorie ar putea explica materia intunecata si inflatia cosmica. "Universul de dinainte de Big Bang si universul de dupa acest eveniment cosmic ar putea fi privite ca o pereche univers/anti-univers, aparand direct in era fierbinte dominata de radiatii, pe care o observam in trecutul nostru'', afirma expertul Neil Turok. Cercetatorii au identificat un set de simetrii fundamentale in natura. Astfel, cele mai importante trei simetrii sunt: sarcina, paritatea si timpul.

Interactiunile fizice se supun majoritatii acestor simetrii de cele mai multe ori, ceea ce inseamna ca exista uneori si incalcari ale acestor reguli. Dar cercetatorii nu au observat niciodata o incalcare a unei combinatii a tuturor celor trei simetrii, in acelasi timp. Expertii Latham Boyle si Kieran Finn au propus extinderea acestei simetrii combinate la nivelul intregului univers. Astfel, pentru a pastra simetria in intregul cosmos, trebuie sa existe si un alt cosmos avand o imagine in oglinda, care ar merge inapoi in timp.

Live Science comenteaza ca, daca teoria existentei unui univers paralel, in care timpul curge inapoi se confirma, ar insemna ca materia intunecata nu este atat de misterioasa, este doar o noua "aroma" a unei particule fantomatice denumita neutrino, care poate exista doar in acest tip de univers. Teoria ar implica faptul ca nu ar mai fi nevoie de o perioada de "inflatie" care a extins rapid dimensiunea cosmosului timpuriu, la scurt timp dupa Big Bang.

Luate impreuna, cele doua universuri se supun simetriei propuse. Insa, expertii sustin ca omenirea nu ar avea niciodata acces la geamanul nostru, pentru ca el exista "in spatele" Big Bang-ului nostru, inainte de inceputul cosmosului pe care il stim. Lumea in care traim ar putea avea o corespondenta intr-un univers paralel, intr-o realitate in oglinda, in care timpul se scurge altfel decat il percepem noi. Este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din California si Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Secretele WhatsApp: Cum sa afli locatia unui contact fara sa isi dea seama

Fizicienii Sean Carroll (CIT) si Alan Guth (MIT) afirma ca, in urma testelor facute pe laborator privind comportamentul particulelor atomice, a reiesit un model care demonstraza ca, in momentul Big Bang, care a creat universul in care traim, acum 14 miliarde de ani, am avut de-a face, de fapt, cu formarea a doua universuri paralele, in care gravitatia se comporta total diferit. Intr-un articol publicat in revista New Scientist, citat de GadgetReport.ro, acestia afirma ca modelul ar putea explica de ce legile clasice ale fizicii, asa cum le percepem in prezent, determina erori de apreciere in cazul analizei fenomenelor astronomice.

Afirmatiile celor doi cercetatori vin sa confirme o teorie mai veche, care sustine ca, in momentul Bing Bang-ului, timpul, asa cum il percepem noi, a capatat doua sensuri diferite. In 1927, astrofizicianul britanic Arthur Eddington lansa, in premiera, aceasta teorie, a relativitatii timpului. "Timpul nu este ceva care sa fi existat inainte de Big Bang, sau cel putin nu in forma in care il percepem noi", a declarat fizicianul Julian Barbour, de la Universitatea din Oxford.

"Modul in care curge timpul trebuie corelat cu ce s-a intamplat in Univers. Daca noi il privim intr-un anumit fel, este absolut normal ca acesta sa fie perceput altfel, daca este privit din alta perspectiva", sustine expertul. Julian Barbour si colegii sai au publicat in 2014 un studiu in care au afirmat ca timpul este guvernat in primul rand de gravitatie, mai degraba decat de termodinamica. Teoria existentei unui univers paralel, in care timpul are alte conotatii, este unul dintre subiectele predilecte ale sustinatorilor existentei extraterestrilor care afirma ca acestia ar veni dintr-un univers paralel, printr-un fel de porti spatio-temporale.

Care este, de fapt, alimentul mai sanatos: Untura sau uleiul vegetal? Mihaela Bilic a transat clar dilema

Comments