Chiftele de spanac cu broccoli. Reteta savuroasa, de post

Chiftele de spanac cu broccoli. Reteta savuroasa, de post

Chiftele de spanac cu broccoli. Reteta savuroasa, de post

Spanacul contine vitamine, precum vitamina A, vitamina C, vitamina B, vitamina K, acid folic, dar si minerale, precum magneziu, fier si mangan. Are un continut ridicat de potasiu, dar un continut scazut de sodiu. Aceasta proportie de minerale este benefica pentru pacientii cu tensiune arteriala ridicata.

De asemenea, broccoli contine o multime de vitamine si minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B, betacaroten, luteina, tiamina, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor si potasiu. Mai are un continut ridicat de carbohidrati care sunt formati in principal din fibre, zaharuri precum fructoza, glucoza si zaharoza, dar si cantitati mici de lactoza si maltoza.

Profita si tu de proprietatile celor doua ingrediente, preparand reteta de chiftele pe care ti-o oferim mai jos cu lista de ingrediente si pasi necesari.

Zodii care isi gasesc jumatatea in aprilie 2024. Nativii care traiesc o dragoste ca-n povestiChiftele de spanac cu broccoli - Ingrediente250 gr de spanac proaspat sau congelat250 gr de broccoli400 gr de cartofi1 ceapa de marime medie3 catei de usturoisare si piper dupa gust1 legatura de patrunjel verde200 gr de pesmet50 gr de seminte de susan2-3 linguri cu ulei.Reteta chiftelelor din spanac si broccoli - Mod de preparare

Pentru a prepara compozitia pentru chiftelele de post, mai intai vei prepara separat toate ingredientele necesare. Chiar daca petreci mai mult timp in bucatarie, rezultatul final va merita din plin, atat timpul alocat, cat si efortul depus.

Cum pregatesti ingredientele pentru chiftele de spanac cu broccoli si cartofi

Mai intai, pregateste cartofii. Spala-i bine si pune-i la fiert in apa, cat sa fie bine acoperiti. Ii vei fierbe cu coaja, pentru a pastra amidonul in continutul lor. Adauga si o lingurita cu sare, atunci cand apa incepe sa fiarba. Sarea ajuta cartofii sa se patrunda mai rapid si le accentueaza gustul.

Curata ceapa, clateste-o si toac-o marunt. Pune-o la calit in foarte putin ulei si las-o sa se patrunda usor pentru a-si degaja aroma. Adauga si un catel de usturoi curatat si tocat rondele. Descopera si o reteta de chiftele de post din cartofi si morcovi.

Clateste bine frunzele de spanac, apoi opareste-le in apa cu sare, doar pentru cateva secunde. Apoi, le scurgi bine, le toci marunt si le adaugi peste ceapa calita. Amesteca-le cu ceapa timp de 1 minut si stinge focul. Opareste si broccoli-ul pentru 4-5 minute, tot in apa in care ai oparit spanacul.

Curata cartofii dupa fierbere, adauga-i peste broccoli scurs si paseaza-i impreuna, pana cand obtii o pasta. Adauga spanacul cu ceapa si usturoiul din tigaie, asezoneaza totul cu sare si piper si omogenizeaza bine amestecul de ingrediente.

Zodiile cu cele mai puternice sisteme imunitare, nu se imbolnavesc aproape niciodataCum formezi si prepari chiftelele

Inainte de a forma chiftele de spanac cu broccoli si cartofi porneste cuptorul la 200 de grade Celsius. Foloseste o lingura si ia din compozitia obtinuta. Modeleaza chiftele rotunde, tavaleste-le prin pesmet amestecat cu seminte de susan si asaza-le in tava de cuptor unsa cu ulei. Preseaza-le usor cu lingura pentru a se mai aplatiza, apoi stropeste-le usor cu putin ulei.

Introdu tava in cuptor si coace chiftelele de post la 200 de grade Celsius, pentru 20-30 de minute.

Te poti rasfata cu ele calde sau reci, trecute prin diferite sosuri sau alaturi de o salata verde si o portie de cartofi prajiti.

SURSA

Evita certurile in weekendul care urmeaza, daca te afli printre aceste 3 zodii! Ce risti, in caz contrar

Comments