Churros. Reteta de gogosi spaniole usor de preparat. Cum se face aluatul oparit

Churros. Reteta de gogosi spaniole usor de preparat. Cum se face aluatul oparit

Churros. Reteta de gogosi spaniole usor de preparat. Cum se face aluatul oparit

Se spune ca reteta acestui desert a fost creata de ciobanii spanioli pentru a folosi produsele proaspete. Aluatul de churros era usor de preparat si usor de prajit in ceaune asezate pe foc in munti, unde ciobanii isi petrec cea mai mare parte a timpului.

Reteta acestor gogosi spaniole se prepara usor, din ingrediente foarte comune deserturilor. Este de fapt reteta de aluat oparit care se prepara si la eclere, choux-uri sau profiterol. Diferenta dintre gogosi si churros consta in forma acestora, dar si in modul de preparare. Gogosile spaniole au forma de sticksuri, dar mai groase si mai scurte si se prajesc in ulei. Celelalte au forme mai mari, rotunde sau ovale si se prepara la cuptor.

Descopera si reteta de profiterol cu vanilie si ciocolata, pe care o vei adora cu siguranta. Iar mai jos iti oferim lista completa de ingrediente si pasii necesari pentru reteta gogosilor spaniole.

Drob de pui cu ciuperci, o delicatesa ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Reteta, pas cu pasReteta de Churros - Ingrediente250 ml apa;75 g unt(72%);200 g faina;1/4 lingurita sare;30 gr de zahar;3 oua medii;ulei pentru prajit;zahar pudra vanilat pentru decor.Reteta de gogosi spaniole - Mod de preparare

Aduna de la inceput pe masa de lucru toate ingredientele, dar si ustensilele de preparare. Ai nevoie de un bol, un tel sau o spatula, o cratita si o tigaie adanca sau un ceaun. Dar mai ai nevoie si de un dispozitiv de decorat deserturi, cu capat stelat pentru a forma gogosile.

Daca iti lipseste acest dispozitiv, poti folosi o punga de plastic pe care o indoi la un colt in mai multe cute si decupezi putin. Astfel decupajul va arata ca o stea si vei putea forma gogosile spiralate.

Drobul, o delicatesa nelipsita de pe masa de Paste. Ce sa pui in compozitie, ca sa nu se sfarame: secretul gospodinelor desavarsiteCum prepari aluatul pentru Churros

Pentru prepararea aluatului oparit, mai intai pune intr-o craticioara apa cu untul, zaharul si sarea. Asaza craticioara pe flacara aragazului, la intensitate medie.

Cand untul se dizolva complet, iar lichidul obtinut atinge punctul de fierbere, adauga toata faina in cratita. Amesteca energic cu telul sau cu spatula pana cand faina absoarbe tot lichidul. Omogenizeaza bine aluatul oparit si lasa-l sa se raceasca.

Dupa ce este bine racit, incorporeaza in aluat cele trei oua, dar adaugate pe rand. Omogenizeaza bine aluatul dupa fiecare ou adaugat, pentru a se incorpora bine si albusul de ou. Nu adauga urmatorul ou pana cand aluatul nu este bine omogenizat. Dupa preparare pune din nou aluatul oparit la rece pentru aproximativ 15 minute.

Pentru a forma gogosile churros, pune din aluat in dispozitivul de decorat sau in punga decupata la un colt. Apoi, formeaza gogosile apasand aluatul din punga, sub forma de spirale lungi de 5-6 cm. Formeaza-le mai intai pe o hartie de copt.

Cititi continuarea aici

Truc inedit pentru a elimina mirosul urat din pahare. Lichidul secret care le face stralucitoare

Comments