Cinci persoane oprite la frontiera din drumul ilegal spre Spatiul Schengen

Cinci persoane oprite la frontiera din drumul ilegal spre Spatiul Schengen

Cinci persoane oprite la frontiera din drumul ilegal spre Spatiul Schengen

În data de 27 ianuarie, în jurul orei 21.45, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din Nădlac au depistat cinci persoane, trei bărbaţi şi o femeie cu un copil, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.
Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 10 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.
Astfel, s-a stabilit că, sunt cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 3 şi 42 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. În urma verificărilor s-a stabilit că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

1.500 pachete cu ţigări ascunse într-un microbuz

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar Neven E., în vârstă de 30 de ani.
Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, în compartimentul marfă, ascunse printre bagaje, 1.500 pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Bulgaria, pentru care cel în cauză nu deţinea documente legale.
Conducătorul auto a declarat că, a cumpărat ţigările dintr-un magazin din Varna-Bulgaria, contra su­mei de 9.000 leva, pentru consum propriu. Ţigările, în valoare de 22.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză.

Comments