Ciolacu, despre resturile de drone: Ca sa le dobori, trebuie sa tragem pe teritoriul Ucrainei. Nu am...

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, despre resturile de drone rusesti cazute pe teritoriul tarii noastre, ca pentru a le dobori ,,trebuie sa tragem pe teritoriul Ucrainei si acest lucru nu este inca permis", pentru ca ,,nu a auzit de o decizie in acest sens", citeaza News.ro. El a precizat ca aceste drone sunt de obicei lovite de artileria ucraineana si cad imediat pe malul Dunarii si a dat asigurari ca ,,inca nu este absolut niciun pericol pentru romanii din zona".

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre resturile de drone gasite pe teritoriul Romaniei ca, pentru a le dobori, tara noastra ar trebui sa traga pe teritoriul Ucrainei si acest lucru nu e permis inca.

,,Ca sa le dobori trebuie sa tragem pe teritoriul Ucrainei si cred ca acest lucru nu este inca permis, fiindca nu am auzit de o decizie in acest sens. Dar este o monitorizare. Aceste drone sunt de obicei lovite de artileria ucraineana si cad imediat pe malul Dunarii. Inca nu este absolut niciun pericol pentru romanii din zona", a sustinut premierul.

El a mentionat ca ,,nu a mai intrat nimic" si ,,o singura data s-a intamplat, dar s-au luam masurile ca acest lucru sa nu se mai intample". ,,S-a facut un sistem nou de radare, Ministrul Apararii poate sa explice detaliat si nu ne oprim", a spus Marcel Ciolacu.

MApN extinde cautarea resturilor de drone

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat anterior vineri ca ,,sunt continuate cercetarile in zonele din proximitatea porturilor ucrainene pentru identificarea posibilelor fragmente de drone cazute pe teritoriul national".

Astfel, pe langa zona Plauru, in ultimele 24 de ore s-au primit indicii privind doua posibile noi zone de incidenta, in apropiere de Periprava, urmand sa fie facute verificari. Totodata, alte indicii, precum cele privind caderea unor fragmente de drone in zona Niculitel, nu s-au confirmat.

Dronele ar fi cazut in zone nelocuite din Delta

,,Facem precizarea ca toate locatiile identificate drept posibile zone de incidenta se afla in afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructura. Fortele si mijloacele sunt angajate in cercetari pe o arie extinsa, din proximitatea infrastructurii ucrainene din porturile vizate de atacurile masive din ultimele zile, astfel incat sa fie acoperite toate zonele in care ar exista posibilitatea caderii unor fragmente de drone", arata MApN intr-un comunicat.

Ministerul Apararii Nationale mentioneaza totodata ca a informat si informeaza in timp real structurile aliate cu privire la situatiile generate de atacuri, ramanand in contact permanent cu acestea.

Resturi dintr-o drona ruseasca, gasite in Tulcea

Joi, MApN anunta ca, in urma cautarilor incepute miercuri, dupa atacuri cu drone ale fortelor ruse in Ucraina, langa granita cu Romania, au fost identificate resturi de la o drona de provenienta ruseasca de tip Geran1/2, in apropierea localitatii Plauru din judetul Tulcea.

In ceea ce priveste incidentul de joi noaptea, cand au avut loc noi atacuri in partea ucraineana a frontierei, incepand cu ora 01:32, doua aeronave F-18 ale Fortelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu si au revenit in baza in jurul orei 03:25. Si de aceasta data au fost incepute cercetari in teren.

Comments