Ciolacu, fata cu motiunea. Prima, in calitate de sef de guvern. Cine sunt nemultumitii

Ciolacu, fata cu motiunea. Prima, in calitate de sef de guvern. Cine sunt nemultumitii

Ciolacu, fata cu motiunea. Prima, in calitate de sef de guvern. Cine sunt nemultumitii

Parlamentarii USR vor depune motiune de cenzura pe marginea pachetului de masuri fiscale, a precizat liderul Uniunii, deputatul Catalin Drula, care spune ca are sustinerea si din partea unor parlamentari liberali.

"Am luat act, in aceasta dimineata, de pachetul de crestere a taxelor propus de Marcel Ciolacu, cu sprijinul PNL, subliniez. Daca de la PSD, de la Marcel Ciolacu, un partid socialist, ne-am fi asteptat la acest tip de comportament in care baga mana in buzunarul romanilor pentru a hrani clientela de partid, aceste lucruri nu ar fi fost posibile fara complicitatea PNL, fara complicitatea ministrului de Finante, care este din partea PNL, domnul Bolos, un partid care a uitat sa fie liberal, un partid care nu este de dreapta. Evident, ne vom opune cu toate fortele acestui act profund nedrept care loveste in economia romaneasca, loveste in antreprenori, in profesiile liberale, in oricine poate, in mintea lor, sa contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD si PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finantarea clientelei de partid. Asta inseamna si motiune de cenzura, pentru care discutam cu toate fortele democratice din Parlament", a declarat Drula, intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

El a dorit sa transmita romanilor "un mesaj de incredere", respectiv faptul ca "la anul vor avea o optiune cu adevarat de dreapta - Polul care se va forma in jurul USR".

"Nu trebuie niciodata sa mai existe o asemenea minciuna electorala ca cea de acum trei ani, in care s-a cerut un vot de dreapta pentru a implementa, iata, politici socialiste, cu mana domnului Ciuca a domnului Iohannis, a domnului Bode, a domnului Bolos. Nu ar putea Marcel Ciolacu sa creasca taxele romanilor fara PNL, un partid iata de stanga, un partid cu politici anti economice. (...) Eu am inteles din declaratiile pe care le-a dat domnul presedinte Kelemen Hunor ca iau in calcul si sa semneze o motiune de cenzura. Cred ca este nevoie de toate fortele democratice din Parlament care sa transmita un semnal acestei guvernari anti-romanesti, anti-economia romaneasca - ca Parlamentul se opune acestor masuri si este important sa punem aceasta motiune pe masa Parlamentului din urmatorul motiv, si o sa fiu foarte sincer: aceasta motiune nu are sanse sa treaca fara voturile PNL. Si cum arata acest partid capturat, care nu mai este un partid de dreapta, probabil nu va trece", a explicat liderul USR.

El a mentionat ca USR discuta cu toate fortele democratice din Parlament, mai putin cu "extremistii de la AUR".

"Avem discutii cu toate fortele democratice din Parlament, avem in lucru textul acestei motiuni de cenzura si vom face tot ceea ce tine de noi ca sa putem depune aceasta motiune de cenzura. Nu exista acest concept de "motiune initiata de AUR". AUR nu are nici semnaturi ca sa depuna o motiune, nici ca sa cheme ministrii in Parlament, nici ca sa depuna atacuri la Curtea Constitutionala, ceea ce fac este sa maimutareasca aceste procese depunand un numar mult inferior de semnaturi celui necesari. Nu nu vom discuta cu extremistii din Parlament, vom discuta cu fortele democratice pentru a depune o notiune de cenzura impotriva acestui pachet de lege antiromanesc", a precizat Drula.

Intrebat daca are semnale ca parlamentari ai PNL vor semna motiunea de cenzura, el a confirmat: "Da. Din pacate, nu suficient ca am optiunea sa treaca, dar avem semnal in acest sens".

Comments