Ciolacu vizita SUA. Premierul Romaniei se va intalni cu Anthony Blinken si cu seful armatei american...

Premierul Marcel Ciolacu va face, intre 2 si 7 decembrie, o vizita in Statele Unite ale Americii, au spus pentru REALITATEA surse politice.

Liderul Executivului din Romania va merge la Washington si New York. In timpul vizitei din America, el va avea intrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken si cu secretarul Apararii, Lloyd Austin, intre altii.

Premierul ar urma sa plece in SUA cu un avion de linie, precizeaza aceleasi surse. In Statele Unite, alaturi de premier ar urma sa mearga si ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vicepremierul Marian Neacsu si ministrul de Externe, Luminita Odobescu.

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, in cadrul vizitei pe care o efectueaza in Statele Unite ale Americii, incepand de duminica pana miercuri, despre avansarea proiectelor economice comune, cresterea investitiilor americane in Romania si consolidarea sprijinului politic si de securitate."Avansarea proiectelor economice comune, cresterea investitiilor americane in Romania si consolidarea sprijinului politic si de securitate de care beneficiem din partea partenerilor nostri strategici sunt obiectivele vizitei in Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.Premierul Marcel Ciolacu efectueaza vizita de lucru in Statele Unite ale Americii - la Washington DC si la New York - impreuna cu o delegatie guvernamentala din care vor face parte Angel Tilvar, ministrul Apararii, Luminita Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, si Radu Oprea, ministrul Economiei.Executivul arata ca prim-ministrul se va intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din zona Washington-Virginia-Maryland.De asemenea, va avea intrevederi cu mai multi inalti oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va intalni cu secretarul de stat american Antony Blinken. Seful Executivului va avea intrevederi cu secretarul apararii, Lloyd Austin, si cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm."Un punct important al vizitei il va constitui intrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Natiunilor Unite si cu Dennis Frances, presedintele Adunarii Generale ONU", arata sursa citata.Programul vizitei va include intrevederi cu reprezentantii conducerii Comitetului pentru forte armate din Camera Reprezentantilor, Mike Rogers si Adam Smith, cu co-presedintii Comitetului pentru relatii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin si James Risch, si cu co-presedintii Grupului de prietenie cu Romania din Camera Reprezentantilor, Mike Turner si Elissa Slotkin.Guvernul subliniaza si ca o componenta importanta a vizitei de lucru este cea economica. Astfel, prim-ministrul Marcel Ciolacu si delegatia guvernamentala vor avea discutii cu reprezentantii companiilor Google, Lockheed Martin si cu reprezentantii conducerii United States Energy Association.In cadrul vizitei, premierul Marcel Ciolacu va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington si va avea un dialog cu reprezentantii asociatiilor evreiesti.

Comments