Circa 4,5% din populatia adulta din SUA se identifica ca apartinand comunitatii LGBT (studiu)

Circa 4,5% din populatia adulta din SUA se identifica ca apartinand comunitatii LGBT (studiu)

Aproximativ 4,5% din adulţii din SUA se identifică ca lesbiene, homosexuali, bisexuali sau transsexuali, existând tendinţa ca aceştia să fie mai tineri şi mai săraci decât restul populaţiei, potrivit unei analize a unui sondaj publicate marţi, relatează miercuri Reuters.

Institutul Williams din cadrul UCLA School of Law a examinat rezultatele unui sondaj Gallup, oferind o imagine demografică mai detaliată a populaţiei adulte LGBT din SUA, formată din circa 11,3 milioane de persoane.

Potrivit institutului, în Washington D.C. se află cel mai mare procent de persoane LGBT (9,8%), iar în Dakota de Nord cel mai mic (2,7%).

Populaţia care se identifică ca aparţinând comunităţii LGBT este mai tânără. Doar 23% au vârste de peste 50 ani, comparativ cu 47% din populaţia non-LGBT, iar 56% dintre adulţii LGBT au sub 35 de ani, prin comparaţie cu 28% din populaţia non-LGBT.

"Oamenii mai tineri au mai multe şanse de a trăi ca LGBT şi de a se identifica astfel, deoarece trăiesc într-un moment când este mai acceptabil să fie recunoscute astfel de sentimente şi să se acţioneze pe baza lor", a spus Kerith Conron, director de cercetare la Institutul Williams.

Populaţia LGBT este însă dezavantajată din punct de vedere economic: este mai probabil ca aceasta să nu aibă acces la hrană suficientă sau să aibă venituri pe familie sub 24.000 de dolari pe an, a constatat analiza.

Deşi persoanele LGBT provin din toate grupurile etnice, procentul persoanelor de culoare este uşor mai mare.

Institutul Williams a confirmat estimarea anterioară potrivit căreia transsexualii reprezintă 0,6% din populaţie, sau aproape 1,4% milioane de adulţi din SUA.

În 2011, Institutul Williams a estimat că populaţia LGBT din SUA este de 3,5%. Kerith Conron a afirmat că această creştere de un procent faţă de 2011 este rezultatul faptului că în prezent oamenii se simt mai confortabili să răspundă la întrebări privind orientarea lor sexuală. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Ana Bîgu, editor online: Simona Aruştei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comments