Ciuca, despre congresul PPE de la Bucuresti: Cei mai importanti sefi de stat si de guvern din UE vin...

"Bucurestiul devine centrul politic al Europei", a scris, sambata, Nicolae Ciuca intr-o postare pe reteaua X (fosta Twitter).

Liderul PNL se refera astfel Congresul Partidului Popular European, care va avea loc in Capitala, saptamana viitoare.

"La invitatia PNL, cei mai importanti sefi de stat si de guvern din Uniunea Europeana vin in Romania pentru a decide viitorul Europei", a aratat liberalul.

Congresul Partidului Popular European (PPE) are loc, la Bucuresti, in perioada 6-7 martie, la Romexpo, fiind gazduit de Partidul National Liberal.

Potrivit anuntului organizatorilor, programul Congresului PPE va cuprinde pregatirile si strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar si alegerea principalului candidat al partidului.

"Venirea PPE la Bucuresti reprezinta un semn de solidaritate al intregii Uniuni Europene cu Romania si statele aflate in vecinatatea razboiului declansat de Rusia in Ucraina", au transmis organizatorii.

Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegati din peste 40 de tari, printre care se vor numara presedintele Comisiei Europene, presedintele Parlamentului European, sefi de state si de guverne, presedintii de partide din partea PPE, dar si comisarii europeni care fac parte din familia politica a popularilor europeni.

Comments