Clatitele copilarie, in varianta de post: reteta pe care o poti face in timp record
INGREDINTE (pentru 10 portii):
- 200 g faina
- 500 ml apa minerala
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 6 linguri de ulei
- 2 pliculete zahar vanilat (se poate folosi inclusiv cel cu aroma de scortisoara)
- 1 esenta de rom
MODE DE PREPARAE:
- amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul, zaharul (cel tos si cel vanilat), dar si esenta de rom
- adaugam treptat apa minerala si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Punem cele 6 linguri de ulei si amestecam in continuare
- ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc. Luam din aluat cu un polonic si il punem in tigaie avand grija sa il intindem uniform. Aluatul se coace la foc mediu pe ambele parti
- ne dam seama ca aluatul s-a copt pe o parte atunci cand marginile s-au rumenit putin. Practic, atunci este momentul sa o intoarcem clatita pe parte cealalta
- clatitele le punem una peste alta pe o farfurie mare, intinsa, sau pe un platou rotund, astfel se vor fragezi si se vor pastra calde mai mult timp
- la final le putem umple cu gem sau dulceata, dupa preferinte
Comments