Coalitia PSD-ALDE isi doreste cu orice pret sa detina monopolul absolut in justitie!

Coalitia PSD-ALDE isi doreste cu orice pret sa detina monopolul absolut in justitie!

Uniunea Salvati Romania atrage atentia asupra faptului ca proiectul de modificare a legilor justitiei va intra, datorita PSD-ALDE, in procedura de urgenta, ceea ce inseamna ca parlamentarii vor avea doar o saptamana la dispozitie pentru a le studia, termenul pentru avize si amendamente fiind 09.11.2017.

"Inalta Curte de Justitie si Casatie, Ministerul Public si Consiliul Superior al Magistraturii au respins deja proiectul, pe motiv ca afecteaza grav independenta justitiei, iar in urma cu nu mult timp, peste 4000 de magistrati s-au pozitionat impotriva modificarilor produse de Ministrul Justitiei, Tudorel Toader.", aminteste deputatul USR de Maramures, Vlad Durus.

Uniunea Salvati Romania a solicitat ca legile justitiei sa NU intre in procedura de urgenta, ci sa fie supuse unei ample dezbateri publice, la care sa participe toti actorii din domeniu pentru a perfectiona legislatia, nu pentru a o slabi.

In plus, in comisia juridica din Senat, proiectul PNL-USR care propunea ca persoanele condamnate definitiv sa nu aiba dreptul de a candida pentru functia de presedinte al tarii a primit raport negativ, rezultatul votului fiind 4 pentru si 7 impotriva.

Tot in comisia juridica, dar la Camera Deputatilor, initiativa USR care prevedea ca judecatorii constitutionali sa nu poata fi numiti in cazul in care acestia au fost membri de partid in ultimii 9 ani si ca orice opinie separata a unui judecator constitutional sa fie publicata in Monitorul Oficial a primit, de asemenea, raport de respingere.

"Bine ca a trecut de comisia juridica din Senat proiectul care stabileste faptul ca judecatorii CCR nu vor putea fi retinuti sau arestati decat cu acordul lor.", mai precizeaza deputatul.

Biroul de presa al USR Maramures

The post Coalitia PSD-ALDE isi doreste cu orice pret sa detina monopolul absolut in justitie! appeared first on ZiarMM.

Comments