COMBATEREA EVAZIUNII - Caini antrenati sa miroasa bancnotele

COMBATEREA EVAZIUNII - Caini antrenati sa miroasa bancnotele

COMBATEREA EVAZIUNII  Direcția vămilor din Grecia a decis să se echipeze cu câini special antrenați să depisteze bancnote pentru a lupa împotriva fraudei fiscale și a celor care vor să scoată bani afară din țară, a anunțat joi Ministerul grec de Finanțe.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul guvernamental „Diavgeia”, ciobăneștii germani, labradorii și ciobăneștii belgieni sunt considerați drept cei mai bine pregătiți pentru această sarcină. Dacă banii nu au miros, cerneala de pe bancnote are, iar mai multe țări, printre care și Franța, s-au dotat deja cu câini pentru a lua urma banilor care ies ilegal din țară.

Miza este combaterea fraudei fiscale, un flagel în Grecia pentru veniturile care nu provin din salarii. Autoritățile de la Atena se tem de o reluarea a ieșirilor de capital, după ultima reformă fiscală adoptată la presiunile creditorilor internaționali.

Pe fondul îngrijorărilor că Grecia ar putea fi scoasă din zona euro, aproximativ 50 de miliarde de euro au ieșit din băncile grecești între noiembrie 2014 și iulie 2015.

Această fugă a capitalurilor a dus la introducerea unor controale de capital iar retragerile de numerar din bănci au fost limitate la 420 de euro pe săptămână. Cu toate acestea, surse bancare estimează că grecii au depozitate peste hotare între 15 și 20 de miliarde de euro, în timp ce evaziunea fiscală este mare.

Sursă info.

Sursă foto.

 

Comments